Vordsvort:Izađite i podržite proevropske snage

BEOGRAD, 16. januara 2007. (Beta) - Britanski ambasador u Srbiji Stiven Vordsvort (Stephen Wordsworth) u utorak je pozvao građane Srbije da u nedelju izađu na izbore i da podrže partije čiji lideri dele evropsku viziju i mogu da budu partneri Evrope.

"Iskoristite priliku da glasate u nedelju. Podržite partije čiji lideri dele evropsku viziju i mogu da budu partneri Evrope. Ne ostavljajte izbor drugima. Ulog je preveliki, i za vas i za nas", navodi se u poruci Vordsvorta objavljenoj na sajtu ambasade.

Britanski ambasador naveo je da građani Srbije u nedelju 21. januara "imaju šansu da odluče o svojoj budućnosti" i da je "važno da svi izađu na izbore, a posebno mladi" koji će dugo vremena morati da žive sa posledicama svojih odluka.

Vordsvort je poručio da Srbija "ima šanse za sjajnu budućnost, iako, naravno, ima još posla i teških pitanja koja treba da se reše".

"Ali, vizija je jasna. Šefovi vlada EU formulisali su svoj stav na poslednjem sastanku u decembru: 'Srbija je dobrodošla da se pridruži EU'. Vidimo vas kao prijatelja i ravnopravnog partnera", navodi se u poruci britanskog ambasadora.

Pogledajte još