Beograd pozdravio Azru

BEOGRAD, 16. oktobra 2009. (Beta) - Bivši članovi "Azre" bubnjar Boris Lajner i basista Mišo Hrnjak u četvrtak uveče na prvom od dva koncerta nazvana "Pozdrav Azri" u Domu omladine Beograda, izazvali su kod publike euforiju i provalu nostalgičnih osećanja prema ugasloj zagrebačkoj grupi i njenom penzionisanom vođi Branimiru DŽoniju Štuliću.

U trenutku kada je Štulić odbio još jedan u nizu unosnih poziva da se vrati iz dugogodišnjeg samonametnutog izgnanstva u Holandiji i održi tri koncerta u "Areni Zagreb", Lajner i Hrnjak su u ispunjenom DOB-u obeležili 30 godina od izlaska "Azrinog" debitantskog singla "A šta da radim/Balkan".

"Večeras će vas zabavljati vokalno-instrumentalni sastav 'Pozdrav Azri', a biće još gostiju...", pozdravio je publiku Lajner, na šta je neko iz dvorane viknuo "DŽoni!".

"Možda se i on materijalizira, nikad se ne zna", uzvratio je Lajner na pomen odsutnog Štulića, izazvavši smeh u Domu omladine.

Lajnerov i Hrnjakov odlično usviran i raspoložen bend je tokom dvočasovne žestoke rok svirke podsetio na "Azrine" klasike nastale između 1979. i 1984. godine poput "Lijepe žene prolaze kroz grad", "Tople usne žene", "Pit i to je Amerika", "Plavi golub" ili "Igi Pop".

Pogledajte još