Ministarstvo odbrane: Heroji su dali živote da bi spasili bebu

Održana je konferencija za novinare Ministarstva odbrane.

Velika tragedija zadesila je porodice nastradalih, i Vojsku Srbije, rekao je načelnik generalštaba Ljubiša Diković na konferenciji za novinare povodom pada helikoptera.

Diković je rekao da su do sada pripadnici vojske spasili hiljade života iz mećava požara, poplava. "Nažalost život bebe nisu uspeli da spasu i za taj poduhvat su dali svoj živat. Dali su život za tek rođeno dete", naveo je Diković.

Brigadni general Predrag Bandić rekao je da je posada sačinjena od istinskih heroja, koji su dežurali.

"U 19.30 časova dobili smo pozav da pomognemo u spasavanju bebe. Do 20.15 izvršeno je pregledanje meteorološke situacije", rekao je Bandić navodeći da su sve vreme bili u direktnom kontaktu sa zdravstvenim radnicima koji su pratili bebu.

Prema njegovim rečima, posada je bila spremna da izvede ovaj zadatak.

"Naređenje sam izdao lično, na osnovu odluke ministra odbrane", naveo je Bandić.

Brigadni general je, rekao da se let normalno odvijao do Raške gde su prihvatili bebu. Let se odvijao bez problema do Mladenovca, a onda je, kako je dodao, došlo do pogoršanja vremena. U takvim okolnostima odlučeno je da je najbolje da se sleti na aerodrom "Nikola Tesla".

"Oko 22.15 časo usledila su dva neuspešna pokušaja za sletanje, u 22.31 izgubljena je komunikacija. Pre poletanja uvereni smo u ispravnost helikoptera, a posada je ponos svakog komandanta pa i mene", naveo je Bandić.

(old_image)

rts/nadlanu

Pogledajte još