HOROR TURIZAM: Ovo su najstrašnija ostrva na svetu

Ostrvo lutaka
Ovo ostrvo, u sred jezera Hoćimilko u Meksiku, deluje zaista jezivo. Legenda kaže da se jedan čovek krio na njemu i svuda kačio plastične lutke, koje bi ga navodno zaštitile od demona. Ovde definitivno ne biste voleli da se nađete noću.


Ostrvo Okunošima

Na ovom ostrvu živi ogroman broj zečeva koji su potomci životinja dovedenih za testiranje oružja japanske vojske. Ostrvo je puno hemijski modifikovanih zečeva? Što da ne.


Ostrvo otrovnih zmija

Ovo ostrvo, koje se nalazi u blizini Sao Paola u Brazilu, krcato je otrovnim zmijama. Brazilska mornarica je zabranila ljudima pristup ovom ostrvu, ali i dalje postoje avanturisti koji ga krišom posećuju.

Ostrvo Sokotra
Ovo fascinantno ostrvo blizu Jemena, poseduje neke od najzanimljivijih endemskih vrsta biljnog i životinjskog sveta na planeti. Ipak, ovo mesto je potpuno nenaseljeno i deluje zastrašujuće kada vidite sve te čudne životinje, biljke i kamenje na jednom mestu.

Ostrvo Povelja
Ostrvo Povelja nalazi se u blizini Venecije i na njemu se nekada nalazila ludnica, a zbog toga mnogi misle da je ovo mesto ukleto. Navodno, u njoj su se vršili brojni neljudski eksperimenti, što doprinosi jezivoj atmosferi koja u njoj vlada. Ipak, gradska vlast je uspela da proda ovo ostrvo osobi koja sigurno nije verovala u to da je mesto ukleto.

Ostrvo Hašima
Na ovom mestu Japanci su nekada držali zarobljene kineske i korejske radnike, pa se postavlja pitanje zašto bi iko želeo da poseti tako užasno mesto.

Ostrvo Sentinel
Iako je ovo ostrvo u vlasti Indije, njim i dalje upravljaju domoroci o kojima se gotovo ništa ne zna, osim da su vrlo neprijateljski nastrojeni i da uopšte nemaju kontakta sa civilizacijom.

Ostrvo Izu
Zbog velike količine sumpora u vazduhu ovog vulkanskog ostrva, stanovnici Izua moraju stalno da nose gas maske. Dovoljno je zamisliti koliko bi bilo jezivo ići ulicom dok svi oko vas imaju maske na glavi.

Ostrvo Taširohima
Da bi se izborili sa velikim brojem miševa, na ovo ostrvo je 1850. godine dovedeno na stotine mačaka. Godinama kasnije, ljudi je na ovom mestu bilo sve manje, a mačaka sve više, zbog čega ga sada zovu Ostrvo mačaka. Ipak, mnogima bi bilo zastrašujuće da se nađu sami na mestu gde vladaju mačke.

Izvor: Blic

Pogledajte još