Stigao izveštaj o padu helikoptera, premijer poručio da će krivci odgovarati

U informaciji Tužilaštva koja je dostavljena Tanjugu se dodaje da će tužilaštvo analizirati i prikupiti i sve druge podatke i informacije u skladu sa Zakonikom o krivicnom postupku.

Nakon toga će biti doneta odluka o kojoj će javnost biti pravovremeno obaveštena, navodi Tužilaštvo.

Komisija za ispitivanje uzroka pada vojnog helikoptera, koju je formirao nacelnik Generalštaba Vojske Srbije, preko Ministarstva odbrane prosledila svoj izveštaj zameniku Višeg javnog tužioca u Beogradu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministar odbrane Bratislav Gašić pošao u Beograd kada je čuo da se izgubio helikopter u kome je bila
bolesna beba iz Novog Pazara.

- Rekao sam da je bio u Kruševcu za ono vreme kada ste vi govorili da je čekao na aerodromu - rekao je Vučić novinarima u Palati Srbija. On je dodao da je bio na vezi sa ministrom Gašićem kada je on "zatražio helikopter sa svim našim službama".

Na pitanje novinara da li će neko odgovarati zbog toga što je helikopter leteo za beogradski aerodrom Nikola Tesla premijer je upitao zbog čega.

- Onaj ko je kriv odgovaraće, a ja ću prvi da budem. Znam da bi vas to najviše radovalo i nemojte da brinete, ne bežim nigde, kao što vidite - rekao je Vučić.

Nadlanu / izvor: blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.