Čume osuđen na godinu dana za prebijanje supruge

0

Ljubiša Buha Čume osuđen je danas pred Trećim osnovnim sudom na godinu dana zatvora. Dok čeka poziv na odsluženje kazne u zatvoru, Buha će biti u kućnom pritvoru, nezvanično saznaje "Blic".

On će u kućnom pritvoru provesti dok čeka , koje priznao je da je 8. novembra prošle godine pretukao suprugu Ivanu, posle čega je napao i dvojicu članova njenog obezbeđenja.

On se tereti da je 3. oktobra pretio dvojici članova obezbedjenja svoje supruge Ivane Buhe Tulović i tako izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Optužen je i da je 8. novembra izvršio krivično delo nasilje u porodici, odnosno prema svojoj supruzi, nakon čega je napao istu dvojicu članova njenog obezbedjenja i time izvršio i treće krivično delo – napad na službeno lice za koje je zaprećan kazna do osam godina zartvora.

Za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici zaprećene su kazne do tri godine zatvora.

Za ova krivična dela njemu je sudjenje počelo u februaru i zbog zaštite privatnosti bilo je zatvoreno za javnost.

Medjutim Buha, koji je svedok saradnik u procesu koji se vodio protiv “Zemunskog klana” kao i u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, odlučuo da se nagodi sa Trećim osnovnim javnim tužilaštvom i izbegne dugotrajno i mučno sudjenje.

U pritvoru je od hapšenja 16. novembra prošle godine.

On je već jednom bio optužen da je fizički napao suprugu, ali je posle dva sudjenja oslobodjen optužbi zbog nedostatka dokaza.

blic/nadlanu

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.