UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Policajac belac s leđa ubio nenaoružanog crnca

Ovo je poslednji u nizu incidenata u kojima beli policajci ubijaju afroamerikance, zbog čega u zemlji vlada veoma velika rasna napetost. Snimak ubistva medijima je poslao jedan očevidac tragičnog događaja.

Posle upucavanja žrtve, policajac je mirno otišao do vozača Voltera Skota i naredio mu da stavi ruke na leđa. Skot je nedugo zatim podlegao povredama.

Izgred se dogodio u subotu posle saobraćajne kontrole, pošto je policajac primetio da jedno svetlo na automobilu ne radi. Pre pucnjave policajac i vozač su se posvađali, piše lokalni list.

Policajac, kome preti smrtna kazna ili 30-godišnji zatvor, uhapšen je i prosleđen u zatvor u Čarlstonu, dodaje policija u saopštenju. Na pitanje AFP-a, policija Južne Karoline nije htela komentarisati slučaj budući da istraga još traje.

Izgred se događa u okolnostima velike rasne napetosti. SAD u poslednje vreme potresaju brojni slučajevi u kojima beli policajci ubijaju ili grubo postupaju s pripadnicima afroameričke zajednice. Američko ministarstvo pravosuđa nedavno je otvorilo i kancelariju koja će se baviti poboljšanjem veza policije i crnačkog stanovništva.

Izvor: Jutarnji.hr

Pogledajte još