I MIRIS I UKUS: Znaš li kako da učiniš svoju vaginu ukusnijom?

Vreme je da vaginu shvatimo ozbiljno i da se napokon suočimo s istinom. Da, vagina ima miris i ukus koji variraju ne samo od žene do žene već se menjaju u zavisnosti od načina života koji vodimo.

Ukus vagine će varirati u zavisnosti od brojnih stvari, uključujući prirodne telesne izlučevine, tekućine koje se izlučuju kod seksualnog uzbuđenja, znoja i prehrane.

Ukusi i mirisi vagine, tačnije materice vezani su za pH ravnotežu. Mlečna kiselina odgovorna je za održavanje pravilne pH vrednosti (između 3,5 i 4,5), potrebne da bi materica održavala samu sebe čistom i zdravom. Najbolja stvar koju možete da učinite za svoje polne organe jeste da ne utičete na njen pH.

- Zdrave vagine imaju prirodno kiseli pH, kao i niz zdravih bakterija koje se bore s infekcijama i zadužene su da ceo 'dizajn' funkcioniše i izgleda kako je i zamišljeno, objašnjava doktorka Meri Roser.

Kakav je zapravo ukus vagine?

Ukus vagine dolazi uglavnom iz nje same, pa je na taj način jača unutar same vagine nego u spoljašnjim delovima. Ukus nije baš kiseo, ali pomalo opor, možda zato što je vagina, nakon svega, kisela. Ponekad vagina može da ima gotovo metalni okus i / ili miris, zbog svoje visoke kiselosti. Opet, to je sve na temelju pH vrednosti. Ženski vaginalni miris i ukus variraju, navodi MyVag.com.

Pušačka vagina

Pušenje daje ženskoj vulvi zadah pepeljare. Ne, nije izmišljotina. Pušenjem se u krvotok unose hemikalije koje se na kraju slivaju i do vagine.

Vagino idi kući, pijana si!

Da, alkohol utiče na ukus vaše vagine i to ne na dobar način, tako tvrde u You Beauty. Alkohol otvara vrata u svet opuštenosti i razvratnosti, ali i menja pH. Sa stajališta Women’s Health-a, začini, luk, beli luk, crveno meso, mlečni proizvodi, brokuli takođe nepovoljno utiču na ukus vagine.

Kako poboljšati miris i ukus vagine?
Konzumirajte ananas, kivi, borovnice, mango, zeleni čaj, krastavac i peršun.
Održavajte higijenu i to na dnevnoj bazi. Izbegavajte mirisne sapune, čuvajte uravnotežen pH i konzumirajte probiotike. Oni su najbolje što se vašoj vagini može dogoditi. Nosite čist, po mogućnosti ne sintetički donji veš i uvek imajte na umu da je vaša vagina prekrasna.

Nadlanu / womans health, myvag.com, hot.net.hr

Pogledajte još