HOĆEMO I MI OVAKVOG ŠEFA: Direktor sebe ostavio bez plate da bi povećao pare zaposlenima

0

Den Prajs, osnivač i direktor kompanije “Gravity Payment” iz Sijetla, smanjio je svoju platu s milion dolara na samo 70 hiljada godišnje kako bi svim zaposlenima podigao minimalac na isti iznos. Na ovaj ačin, direktor je svoja primanja smanjio za neverovatnih 93 odsto.

Tako će ubuduće svih 120 radnika, bez obzira na funkciju koju imaju u kompaniji, godišnje zarađivati najmanje 70 hiljada, što je za 20 hiljada više od američkog proseka.

Prajs je svoju odluku, inspirisanu sledećim člankom o sreći, kolegama saopštio u ponedeljak, a dočekana je uz ovacije i nevericu.

Tridesetogodišnji Prajs je svoju kompaniju koja se bavi obradom transakcija kreditnih kartica osnovao 2004. godine kada je imao samo 19 godina, a osim što je sebi smanjio platu, odrekao se i otprilike 80% godišnje dobiti (očekuje se profit od 2,2 miliona dolara).

Obećane promene neće na snagu stupiti odmah, ali će biti sprovedene u delo u toku naredne tri godine. To znači da će do kraja 2015. svi zaposleni zarađivati najmanje 50 hiljada, a već sledeće će biti bogatiji za još 10.

Izvor: Dnevnik

Foto: Screenshot

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.