UEFA sumnja na nedozvoljeno klađenje u Rusiji

MOSKVA, 21. oktobra 2009. (Beta-AP) - Vodeći ljudi Evropske fudbalske unije (UEFA) navodno su obavestili čelnike Fudbalskog saveza Rusije (RFU) da postoje sumnje o regularnosti pojedinih utakmica u šampionatu.

Ruski dnevni list Vremja Novosti u sredu je objavio pismo koje je UEFA u septembru poslala RFU, u kojem se navodi da postoji sumnja na nedozvoljeno klađenje za šest utakmica u prvenstvu.

List navodi da se radi o utakmicama klubova Krila Sovjetov, Tereka, Spartaka Nalčik, Tomska i Amkara, kao i o još četiri kluba iz druge lige.

Izvrši direktor RFU Aleksej Sorokin rekao je da je pismo rutinski kontakt Saveza i UEFA i istakao da je moguće da je analiza najverovatnije pogrešna. On je dodao da će, ipak, pokrenuti istragu.

"Ovo nije prvo takvo pismo koje nam je poslala UEFA, a verujem ni poslednje. To je rutinski slučaj i takva prepiska je postala uobičajena", rekao je Sorokin novinskoj agenciji Ria Novosti.

Ruska novinska agencija prenela je i da su predstavnici Tomska i Spartaka negirali umešanost u nameštanje i nedozvoljeno klađenje.

Kako je naveo list Vremja Novosti, pod istragom je utakmica između Tereka i Krila, odigrana u junu u glavnom gradu Čečenije. Navodno je jedna osoba uplatila 400.000 dolara na pobedu Tereka, koji je i pobedio sa 3:2.

Čelnici čečenskog kluba negirali su umešanost.

Pogledajte još