Milan slavio u Madridu

BEOGRAD, 21. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Milana nadoknadili su gol zaostatka i na derbi utakmici sa madridskim Realom pobedili sa 3:2 u trećem kolu Grupe C Lige šampiona.

Najzaslužniji za pobedu Milana bio je dvostruki strelac Alešandre Pato, mada je vrlo bitnu ulogu odigrao i Andrea Pirlo, koji je postigao prvi gol za do tada potpuno bezopasnu italijanski ekipu. Strelci za Real bili su kapiten Raul i rezervista Rojston Drente.

Početak utakmice nije nagoveštavao pobedu Milana, pošto je Real već u 13. minutu oštećen za penal kada je Đanluka Zambrota u kaznenom prostoru Milana oborio Karima Benzemu, ali se sudijska pištaljka nije oglasila.

Real je, ipak, u 19. minutu stigao do gola, ali tek posle velike greške golmana Milana Dide, koji je lak šut Estebana Granera rutinski zaustavio, ali zatim neobjašnjivo ispustio loptu. Najsnalažljiviji bio je Raul, koji je prvi stigao do lopte i doveo svoj tim u vođstvo.

Dida je u nastavku utakmice popravio utisak, pošto je više puta zaustavio opasne pokušaje fudbalera Reala, mnogo opasnijeg tima u većem delu meča.

Milan, s druge strane, sve do 62. minuta nije uputio šut u okvir protivničkog gola. Tada je to učinio Andrea Pirlo, koji je, potpuno neočekivano, snažno udario po lopti iskosa sa oko 30 metara i "roso-nerima" doneo izjednačenje 1:1.

Samo četiri minuta kasnije Milan je uspeo da potpuno preokrene rezultat, pošto je i golman Reala Iker Kasiljas napravio katastrofalnu grešku.

Masimo Ambrozini je uputio dugu loptu ka Patu, koji je izbegao ofsajd zamku i umesto da prihvati pas, varkom tela prevario je istrčalog Kasiljasa i zatresao praznu prežu domaćeg tima.

Real se, ipak, nije predao i u 75. minutu je postigao novi gol. Strelac prvog, Raul, odlično je iz kornera sa desne strane pronašao Drentea na ivici kaznenog prostora, a Holanđanin je precizno gađao bliži ugao Dide za izjednačenje 2:2.

Sam finiš meča apsolutno je opravdao očekivanja od susreta dva najtrofejnija evropska kluba.

Real je mogao da stigne do novog vođstva da Dida nije odbranio dobar šut Kake, koji je u Madrid stigao u letnjem prelaznom roku upravo iz Milana.

Ubrzo je i Kasiljas bio na mukama, ali je uspeo da pokušaj Pata sprovede u korner. Posle tog kornera Marko Borijelo je i postigao gol za Milan, ali je on poništen zbog, kako je snimak pokazao, nepostojećeg faula napadača italijanskog tima.

Pobednika je na kraju presudio Pato, koji je u 88. minutu postigao svoj drugi gol. Klarens Sedorf je sjajnim potezom lobovao kompletnu odbranu Reala, a Pato umakao čuvarima i volejom savladao nemoćnog Kasiljasa.

Real, koji je bio oslabljen neigranjem sa četiri gola ove sezone najboljeg strelca Lige šampiona Kristijana Ronalda, tako je pretrpeo prvi poraz u elitnom evropskom takmičenju ove sezone.

Milan je, s druge strane, uspeo da se sa šest bodova izjednači sa velikim rivalom iz Grupe B, iako je u prethodnom kolu neočekivano poražen od Ciriha.

Švajcarski tim je večeras na svom terenu izgubio od marsejskog Olimpika sa 0:1 i sada je sa tri boda na začelju tabele. Isti broj bodova ima i francuski tim, ali i bolji međusobni skor sa Cirihom.

Pobedu Olimpiku doneo je pogodak Argentinca Gabrijela Hajncea, koji je u 69. minutu iskoristio dobro dodavanje zemljaka Luča Gonsalesa.

Olimpik, koji je osvojio prve bodove, meč je završio sa igračem manje na terenu, što se, ipak, nije odrazilo na dešavanja na terenu, pošto je Loran Bonart crveni karton dobio tek u sudijskoj nadoknadi. 

Rezultati 3. kola:

Grupa A 

Bordo - Bajern 2:1 (2:1)
Sijani 29’, Plani 40’ - Sijani ag. 6'

Juventus - Makabi 1:0 (0:0)
Kjelini 47’

Tabela: Bordo 7, Juventus 5, Bajern 4, Makabi 1.

Grupa B 

CSKA - Mančester 0:1 (0:0)
Valensija 86'

Volfsburg - Bešiktaš 0:0

Tabela: Mančester Junajted 9, Volsfburg 4, CSKA 3, Bešiktaš 1.

Grupa C 

Real Madrid - Milan 2:3 (1:0)
Raul 19’, Drente 76’ - Pirlo 62’, Pato 66’, 88'

Cirih - Marsej 0:1 (0:0)
Hajnce 69’

Tabela: Real Madrid 6, Milan 6, Cirih 3, Marsej 3.

Grupa D 

Čelsi - Atletiko Madrid 4:0 (1:0)
Kalu 41’, 52’, Lampard 69’, Perea ag. 90'

Porto - APOEL 2:1 (1:1)
Hulk 33’, 48’p - Pereira ag.21’

Tabela: Čelsi 9, Porto 6, APOEL 1, Atletiko Madrid 1.

Pogledajte još