UZBUNA: Muškarcima se sa godinama polni organ smanjuje a ženama raste

Seksualni život muškaraca burniji je i razigraniji dok su mlađi, a žene ta faza “uhvati” u kasnijim godinama. Za sve je zaslužan način na koji im polni organi stare – ženama klitoris raste, a muškarcima se penis i testisi smanjuju.

Testisi
Testisi počinju da se smanjuju nakon 40. godine života, sa prosečnih tri centimetra na dva u dobi od 60 godina. Sve su manji jer je proizvodnja spermatozoida manja, a oni služe kao njihova skladišta. Zbog smanjenog obima testisi se obese što ponekad može biti vrlo neugodno. Naime, nekim muškarcima se događa da na njih sednu ako na sebi imaju lepršaviju odeću.

Penis
Bolna, ali realna činjenica za muškarce je to da što su stariji i njihov penis postaje sve manji. On normalnu veličinu postiže između 17. i 22. godine, a do kraja života može se smanjiti do tri centimetra. To se događa zbog smanjenog protoka krvi kroz žile. To je i razlog zašto stariji muškarci ponekad trebaju više stimulacije kako bi postigli erekciju.

Klitoris

Žene su po tom pitanju prave srećnice. Klitoris im raste celog života zbog hormonalnih promena u telu. To objašnjava zašto mnoge više uživaju u seksu u starijoj dobi. Od ulaska do izlaska iz puberteta, klitoris se poveća skoro dva puta. Do 32 godine ženina života dimenzija će mu biti čak četiri puta veća od ulaska u pubertet, a nakon menopauze sedam puta.

Nadlanu / izvor: 24sata