MONSTRUM KOJI JE TERORISAO INĐIJU: Pre nego što je pucao mladiću u glavu – zaklao psa na sred ulice

NĐIJA – Dušan Vlašić (22) iz Inđije, koji je u ponedeljak s pet metaka ubio Miodraga Mirića (24), godinama je terorisao meštane! Prema priči njegovih sugrađana, Vlašić je pre dve godine u centru grada mučio i zaklao psa, pretio oružjem i tukao sugrađane bez ikakvog povoda, obijao radnje, razbijao izloge i ponašao se bahato i nasilno.

Građani Inđije se pitaju zašto Vlašić, koji je poznat po nasilju i bahatosti, već nije bio u zatvoru, a ne sada kada je brutalno ubio Mirića.

Pretio Miriću

– Pre dve godine je u centru grada zaklao psa. Šetao se s jadnom životinjom okolo, izvadio nož i ispred brojnih građana, među kojima je bilo i dece, izmasakrirao labradora – priča nam radnica jedne prodavnice. Ona dodaje da su godinama živeli u strahu jer je Vlašić imao običaj da s nožem upadne u prodavnicu i iznese sve što mu padne pod ruku.
– Zar je ovo trebalo da se dogodi da bi ga uhapsili?! Od njega je bilo nemoguće proći gradom. Pretio je pištoljem, tukao ljude bez razloga. Nedavno je glavom razbio izlog obližnje prodavnice, ma svi smo ga se plašili – kaže nam prodavačica.

Ona ističe da policija godinama nije reagovala na brojne prijave koje su im stizale.
– Sada pričaju da je napao Mirića još na prvomajskom uranku. Tako divno dete je nastradalo zbog lokalnog huligana – revoltirano dodaje naša sagovornica.

Demolirao vozove

Na sam pomen Vlašićevog imena građani počinju da pričaju o njegovim napadima.
– Još kao dete je odlazio na utakmice, bio je navijač. Znao je da demolira ceo voz koji ide do Beograda. Pričalo se i da je po Beogradu pravio razne probleme – priča nam jedan od stanovnika Inđije.

U porodici Mirić muk. Baka Zora nam kroz suze govori o Miodragu.
– Bio je zlatno dete. Vlašić mu je mesecima pretio, a on nije smeo da nam ispriča to. Kobne večeri ga je ošamario u kafiću, a Mića mu je rekao da ga ostavi na miru. Onda se monstrum vratio svojoj kući po pištolj. Miodraga je sustigao na ulici, poslednje reči pre nego što je umro bile su mu: „Nemoj, čoveče, šta radiš to?!“ Tako su nam njegovi drugovi ispričali – plačnim glasom govori baka Zora.

Ona dodaje da je Vlašić uvek bio ljubomoran na Miodraga.
– Nije to prvi put da ga je napao. Presretao ga je često po gradu, pretio mu. Čak ga je jednom i udario. Eh, da nam je Mića nešto rekao – setno govori baka Zora.

Izvor: Kurir