Za subotu, 24. oktobar 2009.

BEOGRAD, 24. oktobra 2009. (Beta) - Beogradski dnevnici danas na naslovnim stranama pišu o pretnjama ministarki pravde Srbije Snežani Malović i o tome da je beogradska policije otkrila pet puta više lažnog novca nego prošle godine.

ALO - "Plavšićevoj u Sarajevu sude za genocid", o tome da su vlasti u Sarajevu pokušale na prevaru da izdejstvuju deportaciju bivše predsednice RS iz Švedske.

BLIC - Pod naslovom "Ministarku čuvalo osam telohranitelja" list piše da su i Italijani ozbiljno shvatili pretnje ministarki pravde Snežani Malović. "Vlada Japanac napao stražara u zatvoru", o incidentu u zatvoru. O tome da je Srbija u vrhu po broju maloletničkih trudnoća tu je naslov "Devojčice sve češće rađaju decu".

VEČERNJE NOVOSTI - "Do tapije 60 odsto jeftinije" list istražuje šta sadrži novi pravilnik o legalizaciji bespravne gradnje. "Vaspitači još rade po starom" o tome da neki vrtići još nisu promenili radno vreme. O hapšenju čelnih ljudi beogradskog zdravstva "Beli mantili na rendgenu".

GLAS - "Za gladne nema hrane", naslov je teksta o tome da je projekat Crvenog krsta "Banka hrane" doživeo fijasko na samom startu. "Biljana je slobodan čovek", kaže u intervjuu za list predsednik vlade RS Milorad Dodik.

DANAS - Intervju sa predsednikom Turske Abdulahom Gulom list prenosi pod naslovom "Turska i Srbija ključne zemlje Balkana". "Ukidanje viza na Samitu EU", o tome da će ministri spoljnih poslova EU razgovarati i o Srbiji. "Preti gubitak kosovskog tržišta", naslov je pod kojim list piše da je na Kosovu i dalje značajno prisustvo robe široke potrošnje iz Srbije, ali da opada obim trgovine.

KURIR - Pod naslovom "'Zenga' zaštićeni svedok!", list piše o da je Dušan Erceg, poslednji svedok hrvatskog tužilaštva u slučaju ubistva Pukanića bio pripadnik Zbora narodne garde i učestvovao u lovu na bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića. "Idem po Bilju", intervjuu predsednika vlade RS Milorada Dodika.

POLITIKA - "Lažne hiljadarke na ulicama prestonice" - o tome da je beogradska policija otkrila pet puta više novca nego lane. Intervju sa državnim sekretarom u Ministarstvu finansija Vukom Đokovićem list prenosi pod naslovom "Cilj su niska inflacija i stabilan dinar". O tome da specijani savetnik Baraka Obame revidira i direktorske zarade u firmama koje su primile državnu pomoć list piše pod naslovom "Obama smanjuje plate bankarima na Volstritu".

PREŠ - "Leteća Slavica" o tome da je predsednica Skupštine Srbije na letove državnim avionima potrošila 5,6 miliona dinara. O novom zakonu o izgradnji "Legalizacija kuće od 100 kvadratnih metara - 2.600 evra!".

Pogledajte još