10 zapanjujućih stvari o seksu koje sigurno ne znate

1. Muškarci s viškom kilograma bolji su u krevetu. Zbog povećanog indeksa telesne mase imaju veću količinu hormona estradiola koji odlaže orgazam.

2. Dobra vest za žene koje nisu zadovoljne veličinom svojih grudi. Tokom seksa one se mogu povečati za 25 posto zahvaljujući seksualnom uzbuđenju.

3. U klitorisu se nalazi više od 8.000 živčanih završetaka. Neka istraživanja pokazala su kako postoji specifični deo klitorisa koji je najosjetljiviji i najbolje reaguje na nadražaj. Radi se o gornjem levom ‘kvadrantu’ klitorisa.

4. Skoro 2% žena može doživeti orgazam zahvaljujući stimulaciji grudi i bradavica, bez penetracije ili stimulacije klitorisa.

5. Ljudi, delfinii i pojedine vrste majmuna jedini su sisavci koji se upuštaju u seks zbog zadovoljstva. Ostalim sisavcima seks služi isključivo za reprodukciju.

6. Orgazam muškarca u proseku traje 22 sekunde, a ženski malo manje, 18 sekundi.

7. Znate li šta većina ljudi do 40 godina starosti uradi odmah nakon seksa? Proveravaju svoje profile na društvenim mrežama.

8. Muškarci masturbiraju minimalno 12 puta mesečno. Ženska statistika znatno je manja, one u proseku masturbiraju jednom mesečno

9. Muškarac tokom ejakulacije ispusti između 180 i 250 miliona spermatozoida. Stručnjaci su izračunali kako u 2 nedelje jedan muškarac proizvede dovoljno sperme za oplodnju svake plodne žene na svetu.

10. Ne verujte u priče o ludom višesatnom ili celonoćnom seksu. Seksualni odnos u proseku traje tek 10 minuta.

Izvor: Zadovoljna.hr