Bajern posle preokreta do 850. pobede u šampionatu

BEOGRAD, 24. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su posle preokreta, Ajntraht iz Frankfurta sa 2:1, i tako ostvarili 850. pobedu u Bundes ligi, dok su ubedljive trijumfe ostvarili Majnc i Hofenhajm.

Bajern je na svom terenu pobedio Ajntraht sa 2:1, ali tek u završnici utakmice. Aleksander Majer doveo je goste u vođstvo u 60. minutu, ali je devet minuta kasnije tek oporavljeni Arjen Roben, koji je posle duge pauze ušao sa klupe, uspeo da izjednači.

Pobedu Bajernu doneo je Danijel van Bujten u 88. minutu utakmice udarcem glavom, posle kombijacije Filipa Lama i Tomasa Melera.

Bajern je sada na petom mestu na tabeli sa 18 bodova i ima četiri manje od vodećeg Bajera iz Leverkuzena, koji je u petak odigrao nerešeno sa Borusijom iz Dortmunda 1:1.

Fudbaleri Majnca pobedili su Frajburg sa 3:0 golovima dvostrukog strelca Tima Huglanda u 50. i 85. minutu i Andreasa Ivanšica.

Istim rezutlatom Hofenhajm je slavio protiv Nirnberga, dok je Hanover pobedio Štutgart sa 1:0 golom Didijea Ja Konana u 30. minutu. To je bio peti poraz Štutgarta na poslednjih šest utakmica.

Štutgart, koji je prošle sezone bio treći u Bundes ligi, sada je u donjem delu tabele, na 14. mestu sa osam bodova, dok je Hofenhajm na solidnoj šestoj poziciji sa 17 bodova.

Keln i Borusija iz Menhengladbaha odigrali su bez golova.

Pogledajte još