Bogdanović za pobedu Zvezde protiv Borca

BEOGRAD, 24. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Borac iz Čačka sa 1:0, u devetom kolu Super lige Srbije i tako se učvrstili na prvom mestu superligaške tabele.

Jedini gol na utakmici postigao je Vladimir Bogdanović u 55. minutu.

Zvezda je sa osam pobeda i jednim nerešenim rezultatom prva na tabeli sa 25 bodova, sedam više od aktuelnog šampiona Partizana, koji meč devetog kola igra sutra protiv Rada na Banjici.

U sledećem kolu crveno-beli će igrati u Ivanjici protiv Javora, dok će Borac igrati na svom terenu protiv OFK Beograda.

Crveno-beli su dosta teško stigli do osme pobede u prvenstvu, pošto su teško probijali gustu odbranu gostiju. U prvom poluvremenu samo su dva puta uposlili golamana Borca Branka Grahovca, koji je uspeo da odbrani šuteve Dejana Lekića u četvrtom i 45. minutu.

Lekić je u 23. minutu postigao gol, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda.

Meč je odlučio sjajan pogodak rezerviste Boganovića iz slobodnog udarca u 55. minutu, kada je vezista Zvezde sa 25 metara pogodio gornji levi ugao protivničkog gola.

Borac je 10 minuta kasnije imao veliku šansu za izjednačenje, kada je Filip Knežević centaršut Bobana Dmitrovića sa leve strane glavom sproveo u donji desni ugao Zvezdinog gola, ali je golman domaćih Saša Stamenković uspeo vrhovima prstiju da izbaci loptu u korner.

U samom finišu Borac je imao terensku inicijativu, dok je Zvezda šanse tražila iz kontranapada. Pravih ozbiljnijih šansi nije bilo, pa je 8.000 navijača domaće ekipe zadovoljno ostišlo kući.

Trener Crvene zvezde Vladimir Petrović rekao je posle utakmice da je zadovoljan rezutlatom, ali ne i igrom njegovih igrača, koji nisu u meč ušli maksimalno koncentrisano.

"Moraćemo da ih opomenemo. Ne smeju da gube čiste lopte. Da li je to pritisak zbog rezultata ili samozadovoljenje zbog niza pobeda ne znam, ali moramo da shvatimo da svaku utakmicu moramo da igramo potpuno koncentrisano", rekao je Petrović.

"Ovako nas je Borac namučio, moram da priznam da su me iznenadili dobrom igrom", dodao je trener crveno-belih.

Trener Borca Miodrag Martać ocenio je da se njegova ekipa nije obrukala, ali da jednostavno nije mogla više protiv kvalitetnijeg tima Zvezde.

"Dobro smo parirali Zvezdi, posebno u prvom poluvremenu. Kako je utakmica odmicala bilo nam je sve teže, jer mi fizički nismo sposobni da igramo protiv ovakve Zvezde. Ali, pokazalo se da možemo, oni su bili bolji taman za gol... Iako imaju mnogo jači tim od nas", rekao je Martać.

"Svi su oni profesionalci i siguran sam da će brzo shvatiti da nema lakih protivnika", dodao je on. 

Crvena Zvezda: Stamenković - Ninkov, Djordjević, Vilotić, Natirlić - Savio (Nikolić), Isah, Lazetić, Blažić (Bogdanović) - Perović (Jeftić), Lekić. 

Borac: Grahovac, Dunić, Roča, Dragutinović, Dmitrović, Stojčev, Davidov, Mugoša (Miličić), Marić, Knežević, Kostić (Grkajac), Milovanović.

Pogledajte još