Zabava na Adi i tokom hladnih dana

Ada Ciganlija sa mnoštvom sadržaja biće aktuelna za Beograđane  i tokom jeseni i zime. Iz uprave JP „Ada Ciganlija” najavljuju veliko klizalište na otvorenom kakvo je prvi put radilo prošle godine. Biće otvoreno tokom zimskog perioda kada to vremenski uslovi budu dozvoljavali, a njegovo korišćenje će biti besplatno. 

Prošle godine je klizalište na Adi bilo najposećenije u gradu, zbog čega je uprava JP „Ada Ciganlija” odlučila da i ove zime obraduje Beograđane. Osim mogućnosti besplatnog klizanja u prirodnom ambijentu za sve posetioce biće pripremljen i niz pratećih zabavnih programa koji će se održavati na samom klizalištu. 

Direktor JP „Ada Ciganlija” Zoran Gajić kaže da će ove jeseni i zime na Adi biti zabave za sve generacije. On najavljuje dva nova velika projekta čije se otvaranje očekuje tokom narednog perioda. To su centar za vodene sportove i sportska hala sa teniskim terenima. Radovi se privode kraju i očekuje se da ova dva objekta uskoro počnu s radom. 

- Centar za vodene sportove biće jedinstven centar za trening za sve vodene sportove. Objekat će imati jednu prostoriju u kojoj će sportisti moći da odlažu opremu, jedna će biti dodeljena službi Hitne pomoći, čime će se dodatno unaprediti rad ove službe, budući da će im nova lokacija omogućiti brže reagovanje u situacijama kada je potrebno da intervenišu. Treća prostorija biće korišćena za sprovođenje različitih obrazovnih programa na temu ekologije – rekao je Zoran Gajić. 

Nova sportska hala nalazi se na levoj obali Savskog jezera preko puta mini-golfa kod postojećih teniskih terena sa šljakom. Hala će se prostirati na više od 1.000 kvadratnih metara i obuhvataće dva teniska terena sa tribinama. Tereni su građeni po najsavremenijim standardima kakve imaju profesionalni teniski tereni u svetu, sa najkvalitetnijom tvrdom podlogom kakva se koristi na turniru „US Open”. 

Izvor: Blic
26. oktobar

Pogledajte još