ON VOLI DA SE PREZNOJI: Ovako vežbanje utiče na penis

NAJMANJE DVA SATA TRČANJA NEDELJNO ZA ZDRAVU EREKCIJU

U studiji, muškarci koji su priznali da imaju najmanje 18 sati s metabolički ekvivalentom zadataka (MET - merenje aktivnosti koje uzima u obzir i trajanje i intenzitet treninga) ispostavilo se da imaju zdraviji penis od muškaraca koji su manje aktivni.

Na primer, trčanje u roku od jednog sata i prelaženja jedne milje (1.600m) za 10 minuta, moglo bi da se izrazi sa 9,8 MET sati, a ako biste dva puta nedeljno trčali istim tempom, imali biste više od 18 MET.

FIZIČKI AKTIVNI MUŠKARCI VIŠE BRINU O ZDRAVLJU

Autorka studije Adrijana Vidal kaže da je moguće da muškarci koji vežbaju vode više računa o sebi i svom telu od muškaraca koji su neaktivni. Shodno tome, muškarci koji vežbaju posećuje redovnije lekara, izbegavaju cigarete, jedu zdravije i bolje, a sve ove navike mogu da se povežu sa celokupnim zdravljem i zdravom erekcijom.

Međutim, dizanje tegova može takođe da utiče i na vašu erekciju. Vežbanje pomaže vašem telu da stvarate azot-monoksid, jedinjenje koje potpomaže erektilnu funkciju, kaže Vidal.

Lenj, nezdrav način života može da izazove upalu i da redukuje protok krvi, posebno do vašeg penisa, a to, naravno, utiče na postizanje erekcije.

Prosečna starost muškarca u ovoj studiji je bila 63 godine, tako da oni stvarno ne mogu da dostignu nivoe intenziteta vežbanja kao što mogu mlađi muškarci.

Nejasno je da li mlađi muškarci koji imaju čak i više od 18 MET sati aktivnosti mogu da ojačaju svoje seksualno zdravlje čak i više od učesnika studije, ali ukoliko idete nekoliko puta nedeljno u teretanu, to svakako ne može da bude loše po vaš organizam.

Izvor: menshealth

Pogledajte još