TUGA U NIŠU: Tinejdžerke se prostituišu za 500 dinara

Maloletnice kod tih muškaraca, koji su od njih najčešće stariji decenijama, dolaze svakodnevno i za seksualne usluge dobiju novac. Tih 500 dinara potroše na izlaske u kafiće, dopune za mobilni, cigarete, doručak...

* NIŠTA NOVO

„Borivoje (60) je niški biznismen koji se već godinu i po dana, kako on to kaže, „viđa“ sa 17-godišnjakinjom iz okoline Niša. Borivoje, dobro obučen, nerado pristaje na razgovor.
- Ma, nije to ništa novo. Ne znam zašto uopšte hoćeš da pišeš o tome - pokušava je da novinare odgovori od teme.

Kada konačno pristane, Borivoje ne vidi, ili ne želi da vidi, da je aktivni učesnik u klasičnoj prostituciji maloletnice. O svemu priča ogoljeno. Bez veće nelagodnosti tvrdi da tinejdžerka „sama to želi“, da je „nije primoravao“ i da ga je čak „ona našla“.

- Moram da joj dam neki novac da bi imala kao i njene drugarice. Obično joj dnevno dam 500 dinara koje ona troši da izađe na piće, da dopuni mobilni, kupi šta joj treba. Mesečno na nju potrošim oko 15.000 dinara. Živi u selu kod Niša, pa joj je zgodno da svraća u moj stan u centru. Kod mene ubija vreme kad gubi časove. Igra se na računaru, sluša muziku, poziva drugarice da piju kafu - tvrdi Borivoje.

Kaže da poznaje najmanje tridesetak devojaka koje „dosta piju, neretko koriste lake droge, ne znaju šta će sa sobom, ne mogu da nađu posao“ i „druže“ se sa starijim muškarcima.

* MALI GRAD

A.A. (17) kojoj Borivoje plaća 500 dinara dnevno se plašila javno da priča.

- Plaši se, jer ide u srednju školu u Nišu. Kaže da je ovo mali grad i da može da se pročuje šta radi - pravda je Borivoje.

Ubedio je da razgovaramo barem telefonom. Okrenuo je njen broj i rekao joj da odgovori na naša pitanja. Tinejdžerka je desetak sekundi ćutala pre no što nam je jedva čujno odgovorila zašto je u vezi sa 43 godine starijim „čika Borom“, kako ga zove, koji joj plaća za seks..

- Sa njim mi je OK, on me čuva. Ja sam odlučila da ću prostitucijom da zarađujem pare. A što sam sada jeftina, šta da radim, kriza je velika - prošaputala je.

Prekida nas pre no što smo uspeli da joj postavimo još jedno pitanje.
- Izvinite, strašno žurim. Moram da se spremim za školu. Doviđenja! - zbrzala je u slušalicu.

Iako je javna tajna da se pojedine maloletnice, lepim rečnikom rečeno, „viđaju“ sa starijim muškarcima, što u praksi znači prostituciju, u niškoj policiji kažu da im nijedan roditelj nije prijavio nekog muškarca zbog toga što je njihovim ćerkama davao novac za seksualne usluge.

Izvor; Blic

Pogledajte još