Potraga i dalje traje, uhapšena tri muškarca u vezi sa slučajem

Otmicu dečaka prijavio je njegov mlađi brat, koji tvrdi da su i njega pokušali da kidnapuju trojica muškaraca.

Policija je tokom jučerašnjeg dana kontrolisala sve puteve Južnog Banata u potrazi za dvanaestogodišnjakom iz Banatske Subotice za koga se sumnja da je otet negde oko podneva.

Na ulicama Banatske Subotice, malog mesta udaljenog nekoliko kilometara od buta Vršac – Bela Crkva, do kasno u noć bilo je vidno prisustvo meštana, ali u trošnoj kući porodice nestalog dečaka nije bilo nikoga. Kako smo oko ponoći saznali, oni su i dalje bili na saslušanju u policiji.

Kako nam je ispričao Stefanov mlađi brat, koji je bio sa njim, oni su na poljani u blizini kuće čuvali ovce. U jednom trenutku prišao im je crni automobil i trojica muškaraca su ih pitali da li znaju gde ima dobro mesto za pecanje. Kada su prišli, muškarci su pokušali da ih ubace u gepek. Dečaci su krenuli da beže prema kući, mlađi brat je uspeo, ali Stefan nije. Verovatno jer već mesecima ima povređenu nogu, priča blizak prijatelje porodice nestalog dečaka.

Neki od meštana tvrde kako su na ulicama danima primećivali crni "fijat punto" kovinskih registracija, ali i objašnjavaju da je u selu vrlo brzo nastala panika i potraga za decom.

Stefan je jedno od sedmoro dece u porodici, koja se nedavno doselila iz Lokvi kod Alibunara, a njihov otac radi kao čoban u selu. Meštani kažu da su skromni i da žive u dosta teškim uslovima. Nestali Stefan je, kažu, jako dobro i vredno dete. Pomagao je ocu u svemu, pa i u čuvanju ovaca. Baš u vreme otmice Stefan i njegov brat su menjali oca u čuvanju ovaca.

Uhapšena trojica muškaraca u Margiti Kako Blic nezvanično saznaje, policija je u Margiti, selu udaljenom desetak kilometara od Vršca, privela trojicu muškaraca zbog sumnje da imaju veze sa nestankom dečaka iz Banatske Subotice. Prema nezvaničnim informacijama, oni se ne sumnjiče da su otmičari, ali postoje sumnje da su povezani sa ovim nezapamćenim slučajem u ovom delu Banata.

Nadlanu / izvor: blic

Pogledajte još