Polufinale takmičenja "Ford models"

Tačno u podne u klubu "Plato" okupio se veliki broj modnih novinara, kako bi zajedno sa agencijom "Fabrika", od 18 devojaka izabrali 12 najinteresantnijih lica koje će se 8. novembra u centru automobila "Grand motors" boriti za prvo mesto.

Organizovana su tri kastinga u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Šapcu, Pančevu, Užicu, Čačku, Valjevu. Izabrano je 20 polufinalistkinja, od kojih su se dve razbolele, pa nažalost nisu bile u mogućnosti da nastave takmičenje. Sve devojke su morale da zadovolje uslove agencije "Ford models" po godinama, visini, faktoru X, izgledu i tipu koji se u ovom momentu najviše traži na svetskom tržištu modelinga.

Modna agencija "Fabrika" i ove godine s provodi tri kampanje. Kampanja “Life style” čiji je cilj promena imidža većine mladih i ne samo mladih i pokušaj povratka starih, pravih životnih vrednosti vezanih za obrazovanje, način života i vrednovanja ljudi. Finale ove kampanje je proglašenje ličnosti od stila na finalnoj večeri, koje treba da su u svakom smislu reči uzori mladima.

Kampanja, svetske borbe protiv anoreksije: Glavna poenta ove kampanje je isticanje zdrave i pravilne ishrane, kao jedinog pravog puta do vitkog i zdravog izgleda. Jedan od najvažnijih preduslova vitkog života je svakodnevno unošenje dovoljne količine vode.

Treća kampanja je borba protiv trgovine ljudima, koju je Katie Ford, vlasnica agencije "Ford" započela pre dve godine i sa kojom je ušla u UN. Trgovina ljudima je u najvećoj meri zastupljena u siromašnim delovima sveta, kao što su Južna Amerika, Istočna Evropa, Srednji Istok… gde veliki broj mladih podleže lažnim obećanjima za dobro plaćenim poslovima u inostranstvu. Među najvećim žrtvama su upravo manekenski poslovi.

Osmog novembra pored najlepše devojke, biće proglašeni i muškarac od stila, žena od stila i par od stila. 

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još