Villa 69

U centru grada, a odsečen od gužve i buke. Napolju može vreme nekoliko puta da se promeni, a vi to nećete primetiti. Kiša, vetar, vrućina ili hladnoća, ne utiču na toplu eleganciju enterijera. Neverovatan je osećaj kada znate da brojni ljudi koje poštujete baš tu nalaze ili su nekada nalazili svoj mir, makar i na sat, dva, hedonističkog uživanja u kvalitetnoj hrani. Bez preterivanja, restoran "Villa 69" objedinjuje sve prethodno u jednoj lepoj beogradskoj ulici po imenu Krunska.

Pored glavnog menija u kome možete naći sve što vam stomak i duša žele – od domaćih ukusa, preko mediteranskih užitaka do francuske ekskluzive – dvaput godišnje menadžerka Snežana, vlasnik restorana Braca i šefica kuhinje Julijana osmisle još jedan poseban meni. Ovog puta, svoju kulinarsku avanturu su nazvali: Dani kuhinje divljači, šumskih pečuraka i čokolade.

Prvim pogledom na ponudu zaključujemo: bogato, hrabro i zimski. Pohvale gostiju potvrđuju da je ovaj meni pogodak. Meso divljači im nije strano. Jaki ukusi mesa divlje svinje, fazana i jelena oduševljavaju mnoge. Teško nam je da prihvatimo tu činjenicu, jer jednostavno nismo ''iz te priče'', ali Snežana nas uverava da lov nije iživljavanje, da se sve radi planski, kao i da pravi lovci pre svega poštuju prirodu.

Pečurke i čokolada su već ''naša priča''. Tartufi, lisičarke, vrganji, šitake i ostali ukusni šumski plodovi – uvek, posebno kada se ovako stručno pripremaju kao u Villi. Čokoladne torte i musevi – takođe, uvek i s posebnim užitkom.

Ako ste raspoloženi za, recimo, asortiman predjela od divljači i pečuraka, turnedo od divlje svinje u slatko-kiselom sosu, crno-belu čokoladnu tortu Villa i neko dobro crveno vino, onda ne propustite da do 3. marta posetite Villu 69. Naravno, ovo je samo jedna od mnogo kombinacija, jer tu su i supa od fazana sa profiterolama, file od lista sa sosom od lisičarki, fazan Kardinal, gulaš od jelena, rižoto sa crnim tartufima, čokoladna markiza...

A na proleće u "Villi 69" nešto provereno odlično – kuhinja Španije! 

Katarina Milovanović

 

Pogledajte još