KRCAT AERODROM: Heroji nacije sleteli u Beograd

"Orlići" su sleteli na aerodrom „Nikola Tesla“ i uskoro bi trebalo da se obrate medijima.

Po sletanju na aerodrom, avion koji je prevozio omladinsku reprezentaciju dočekan je svečanim pozdravom i vodenim lukom, koji se u vazduhoplovstvu koristi u izuzetnim prilikama, kada se ukazuje najviša počast.

Svetske prvake je na aerodromu dočekao predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i potpredsednik Ivan Ćurković.

Na aerodrom „Nikola Tesla“ stigle su porodice igrača, a prisutan je veliki broj novinarskih ekipa.

Čim su se pojavili pred rodbinom i prijateljima, kao i brojnim navijačima, njih oko 500, koji su okupirali beogradski aerodrom dva sata ranije, usledila je euforija, a među fanovima je dominirao transparent: "Veljko i 'orlići'".

"Dajte Brazil da se igramo", zapevali su svetski prvaci, a zatim su zgradom aerodroma orilo: "Igraj i pobedi, ponosno se vrati, donesi kući zlato što se zlati", himna koju su promovisali srebrni košarkaši, a prihvatili sada i zlatni fudbaleri.

"Osećaj je fenomenalan, i dalje nismo svesni šta smo napravili iako je sve završeno. Zaista smo presrećni. Hvala svim momcima i stručnom štabu, da nismo bili takav tim i tako jedinstveni, ništa ne bismo osvojili Svetsko prvenstvo. Baš je lepo što je ovolika pažnja zbog našeg uspeha", rekao je kapiten Predrag Rajković po dolasku u Beograd.

Najbolji golman Mundijalita jedva čeka doček na balkonu Skupštine grada.

"Spreman sam za doček, bićemo prvi fudbaleri koji će biti na balkonu i nadam se da će doći veliki broj ljudi, jedva čekam", poručio je Rajković.

Izvor: B92, Blic

Pogledajte još