ZAKON JAČEG: Bahati vozač autobusa vozio sredinom puta i izazvao nesreću

Prenosimo njegovu priču u celosti

"Evo ko nas sve vozi autobusima! Juče (ponedeljak) ujutru, moj tast je pošao na posao iz Brenice ka Nišu.Na putu između Brenice i Kamenice ima jedna krivina na kojoj svi normalni uspore i drže svoju stranu

E sad, tog jutra, vozač Arriva LITAS-a vozio je po sred puta, i odlučio je da ga zabole da prikoči i opasno ogulio auto mog tasta.Da stvar bude još gora, kad je moj tast video da ovaj nema nameru da prikoči, pobegao je najviše u stranu koliko je mogao. Nije vredelo.

Jer vozač autobusa nije čak ni držao svoju stranu, već vozio sredinom puta (što nije redak slučaj), što se vidi na slikama.

Zašto nije držao svoju stranu? Jbm li ga. Ima ih raznih.

I tako je napravio štetu. (Što je "sreća", jer po rečima putnika, tako je brzo vozio od Cerja ka Kamenici, da su pojedini hteli da siđu i sačekaju drugi autobus.)

I onda posle ovakvih situacija stvarno nije čudo kada se čuju vesti da je neki autobus sleteo s puta, ili da je vozač izazvao tešku nesreću.

Molim nadležene, makar u Nišu, ako ne mogu šire, da vode računa kojim prevoznicima (a samim tim i vozačima) stavljaju u ruke živote građana Niša i okoline.

Prevoznici umeju da zapošljavaju stvarno svakakve vozače, pa i one koji ne bi smeli ni trotinet da voze, a kamo li autobus sa ljudima. Povedite računa i o tome. Insistirajte kod prevoznika da pojačaju kontrole vozača. Imate pravo na to, jer ih subvencionišete parama iz budžeta. Parama svih nas.

Toliko od mene.

Da ne bude da sam nešto izmislio ili preterao, evo i slika kao dokaz."

Nadlanu

Pogledajte još