PREMIJERA POSLEDNJEG ĐUZINOG FILMA: Ovo se mora videti

Film “Bez stepenika”, reditelja Marka Novakovića, proizveden u produkciji Radio Televizije Srbije, imaće svoju svetsku premijeru 22. jula 2015. godine u zvaničnom programu “Paralele i sudari” na 22. Festivalu evropskog filma na Paliću.

Ovo je poslednji film koji je snimio velikan srpskog glumišta Vlastimir Đuza Stojiljković . Scenarista filma Zoran Đikić dobio je 2007. godine za ovaj tekst drugu nagradu na anonimnom konkursu povodom 50 godina Televizije Beograd.

Film govori o penzionisanom profesoru neuropsihijatrije Slaviši Petronijeviću koji živi u zajednici s ćerkom Milicom, zetom Stojanom i unukom Draganom. Oboleo je od Alchajmerove bolesti i život u zajednici postaje sve komplikovaniji, kako za njega samog tako i za njegove ukućane. Milica i Stojan žele da ga smeste u starački dom, ali Slaviša se trudi da im pokaže da je sa njim i dalje sve u redu. Vremenom, to mu postaje sve teže.

Pored Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, uloge njegove ćerke i zeta igra sjajni tandem glumaca Nataša Ninković i Aleksandar Ðurica, a u podeli su još mnogi odlični glumci svih generacija: Miodrag Krstović, Renata Ulmanski, Marko Janketić, Ivan Đorđević i Aleksandra Nikolić.

Foto: Promo

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.