Četiri znaka da ste u vezi s MANIPULATOROM

1. Zbog njega se osećate krivom… zbog svega

Manipulacija uvek počinje krivicom. Ukoliko on može da vas ubedi da se osećate krivom zbog nečega što ste uradili (čak iako niste uradili ništa loše), onda on zna da ćete biti spremniji da učinite ono što traži od vas,.

2. Zbog njega sumnjate u sebe

Zašto mu je tako lako da manipuliše? Zato što će da vas dovede do stadijuma u kojem više ne verujete u sebe. Manipulatori koriste nesigurnosti i upiru ih protiv vas. Oni konstantno ističu vaše slabosti kako bi vam “pokazali” da uz njihovu pomoć možete da budete bolji.

3. Čini vas odgovornom za njegove emocije

Manipulatori su ironični u smislu da provode dosta vremena “ubjeđujući” vas da ne možete da vodite računa o sebi, a onda će da vas učini odgovornim za način na koji se oni osećaju. Ukoliko su tužni, vi ste krivi. Ukoliko su besni, opet ste vi krivi, jer ste učinili nešto loše (iako zapravo niste). Iako će konstantno da vam daje do znanja da niste u stanju da kontrolišete svoj život, jednostavno će vas kriviti i držati odgovornima zbog emocija koje osjećaju.

4. Uverava vas da želite ono što on želi

Na početku svake veze postoje određeni “zahtevi” i “pravila” s obe strane, ali kako se veza razvija i jača sasvim je normalno da će dolaziti do kompromisa. Šta nije normalno? Kada u potpunosti morate da stavite po strani ono što vi želite i što vam treba u pokušaju da udovoljite partneru.

Izvor: cafe.ba

Foto: Yayimages