Majstori začina i ukusa: Tajlandska energija u srcu Beograda

Tajlandska hrana je svetski poznata upravo zbog svoje jedinstvenosti. Japanska, kineska ili indijska kuhinja nemaju nikakve veze sa ovim ukusima. Tajlandska hrana prevazilazi jednostavno kombinovanje ukusa u okviru jednog jela i objedinjuje kontrast u ukusima između dva ili tri različita jela.

Gotovo sva hrana se kuva sa osnovnim namirnicama kao što su: ljute papričice, beli luk, sok od limete, limunova trava, svež korijander, fermentisan riblji sos ili pasta od škampa da učini jelo slanijim.

Za razliku od onoga što jedemo svaki dan, tajlandska kuhinja je zdrava, tako da bilo da se odlučite za Pak mi ped - nudle u voku sa bok čojem i pačećim fileom, Tai ribu na pari - kuvani file u đumbir-čili marinadi, ili nadaleko čuveni Pad thai s pirinčanim nudlama, tofu sirom, jajima, mrvljenim kikirikijem, pad thai sosom i piletinom, sigurno ćete pojesti nešto što će vas oduševiti ukusom, a vaš organizam količinom zdravih i svežih sastojaka.

Uvek sveže bilje, interesantni začini, fuzija ukusa i fenomenalni recepti nisu sve što smo otkrili u Thai Time restoranu u Topolskoj 4, na Vračaru.

(old_image)

Bašta je umetničko delo, unutrašnjost restorana je skladna i mami svojom udobnošću, a osoblje je sposobno i ljubazno van svih očekivanja.

Nesvakidašnja atmosfera, harmonija fenomenalnih ukusa, oaza mira u uzavrelom gradu i wireless internet su sve ono što vam je u ovim letnjim danima potrebno za savršen užitak.

Pogledajte još