PONOVO ĆE GRMETI: Naoblačenje, tokom dana kiša i grmljavina

Najviša jutarnja temperatura biće od 13 do 20 stepeni, a najviša dnevna od 26 stepeni na severu do 33 stepena na jugoistoku i istoku zemlje, saopštio je RHMZ.

Prolazno naoblačenje će ujutro i pre podne zahvatiti severne, a do kraja dana proširiće se i na ostale krajeve. Vetar slab i umeren, u Vojvodini i na istoku povremeno jak, severozapadni.

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno vreme, povremeno sa kratkotrajnom kišom ili pljuskom sa grmljavinom. Vetar umeren, povremeno jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 20°C, najviša dnevna oko 26°C.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u utorak u će u severnim krajevima biti malo i umereno oblačno, u ostalim predelima pretežno sunčano. Od srede sunčano i toplo, a od četvrtka i veoma toplo.

U Begradu se naredih sedam dana očekuje sunčano i toplo vreme.

Prema očekivanoj biometeorološkoj prognozi vremenske prilike uticaće nepovoljno na srčane bolesnike, u severnim krajevima tegobe mogu imati i reumatičari i astmatičari.

Očekivane meteoropatske reakcije su glavobolja, razdražljivost i bolovi u mišićima. Neophodna je dodatna pažnja svih učesnika u saobraćaju.

Izvor: b92.net

Pogledajte još