Velika očekivanja od Čarlstona za Ognjenku

BEOGRAD, 23. januara 2007. (Beta) - Glumica Sonja Kolačarić kaže da će njen novi film "Čarlston za Ognjenku" u potpunosti opravdati velika očekivanja domaće publike i kritike.

Režiser Uroš Stojanović je snimanje svog prvenca završio pre više od godinu dana, ali je javnost tek nedavno preko internet trejlera videla prve kadrove filma u kome Kolačarićeva uz Katarinu Radivojević tumači glavnu žensku ulogu.

"Apsolutno mislim da će film opravdati očekivanja i da će ih čak i prevazići. Svi koji su videli trejler kažu da nešto bolje u Srbiji nikada nisu videli i porede ga u svetskim kategorijama", rekla je Kolačarićeva agenciji Beta.

Na holivudski način brz i dinamičan trejler filma preimenovanog u engleski "Charleston And Vendetta", prikazuje ukratko kako sestre Mala Boginja (Radivojević) i Ognjenka (Kolačarić) po svetu tragaju za muškarcima, kojih više nema u njihovom selu posle Prvog svetskog rata.

U glavnim muškim ulogama pojavljuju se Stefan Kapičić (Arsa) i Nenad Jezdić (Dragoljub), a film je zanimljiv i po prvoj filmskoj ulozi u poslednjih 30 godina Olivere Katarine, koja tumači ulogu Baba Boginje.

Stojanović je svoj film odredio kao postmodernu verziju holivudskog klasika "Prohujalo sa vihorom" uz napomenu da u srpskoj kinematografiji nije "nikada nešto slično rađeno".

U producentskoj kući "Bluepen" agenciji Beta nisu mogli da preciziraju kada će film biti premijerno prikazan.

Pogledajte još