Videćete novu Jelenu

Na VTA šampionatu u Dohi Jelena Janković stavlja tačku na sezonu obeleženu oscilacijama i najavljuje da će teniska publika u 2010. godini videti njeno sasvim drugačije lice. 

Posle nezaboravne 2008, koju je završila kao svetski reket broj 1, najbolja srpska teniserka se suočila s kriznim periodima, porazima, padom na rang-listi. Od samog starta bilo je jasno da su fizičke pripreme prošle zime bile potpuni promašaj.
- Osećam se kao terminator - govorila je Jankovićeva u februaru u Beogradu. 

Povećanje mišićne mase nije donelo ništa dobro Jeleni...
- Želela sam da budem bolja, jača i spremnija nego što sam bila. Ali, sve je otišlo u negativnom smeru - rekla je Jankovićeva posle samo dva odigrana gema protiv Safine, koja joj je predala meč. - Shvatila sam da ne mogu da igram dobar tenis sa toliko mišića. Potrebno mi je da budem eksplozivna, da imam brzinu na terenu, jer je to način na koji sam uvek najbolje igrala. Iz ovogodišnjeg iskustva sam mnogo naučila, sad znam šta ne treba da radim. To ne znači da neću biti aktivna u teretani i ove zime, ali radiću samo sa malim teretima, a ne kao zimus kad sam imala žestoke treninge za sticanje snage. 

Jelena ima jasne ciljeve u narednoj sezoni.
- Želim da se vratim u vrh i da ponovo osvajam značajne turnire. Moram da napravim nekoliko promena u igri kako bih napredovala i svela greške na minimum. Ove godine sam imala velike oscilacije, ali sam i pored toga uspela da ostvarim nekoliko dobrih rezultata. Međutim, to ne zadovoljava moje ambicije, jer imam kvalitet da pobeđujem najbolje igračice. 

Po završetku takmičenja u Kataru Jankovićeva će se prvo dobro odmoriti.
- Posle Dohe uzeću dve slobodne nedelje, da se odmorim od reketa i od tenisa. Posle toga me čeka strahovito mnogo posla na pripremama kako bih opet došla na nivo na kojem sam bila. Već u januaru u Australiji videćete jednu novu Jelenu Janković - poručila je srpska teniserka.

Na pobedu protiv Voznjacki

Jelena u petak u Dohi igra odlučujući meč za plasman u polufinale završnog VTA šampionata sezone. Rivalka naše teniserke je Karolina Voznjacki, koja je u prva dva meča ostvarila stopostotan učinak, pobedivši Azarenku i Zvonarevu.
Da bi ponovila prošlogodišnji uspeh, kada je igrala među četiri najbolje na završnom turniru, Jankovićeva mora da savlada mladu Dankinju s maksimalnim rezultatom. Ukoliko dobije sa 2:0, Jelena će imati isti skor kao Voznjacka (2-1), ali i bolji set-količnik (4:2 spram 4:3), pa joj neće biti važan ishod duela Azarenka - Zvonareva. Postoji i varijanta da pobedom od 2:1 prođe dalje, ali pod uslovom da Azarenka u petak izgubi.

Bela grupa 

(4) Voznijacki - (9) Zvonareva 2:1 (6:0, 6:7, 6:4)

Tabela: 
1. Voznijacki 2-0
2. Azarenka 1-1
3. Janković 1-1
4. Zvonareva (Safina) 0-2

Petak: (4) Voznijacki - (8) Janković (15.00), (6) Azarenka - (9) Zvonareva. 

Kesten grupa 

(2) Serena Vilijams - (5) Dementijeva 2:0 (6:2, 6:4)
(3) Kuznjecova - (7) Venus Vilijams 1:2 (2:6, 7:6, 4:6)

Tabela: 
1. Serena Vilijams 3-0 (6:1)
2. Dementijeva 1-1 (2:3)
3. Venus Vilijams 1-2 (4:5)
4. Kuznjecova 0-2 (1:4).

U petak: (3) Kuznjecova - (5) Dementijeva 

www.novosti.rs

Pogledajte još