Zvezda pobedila u Ivanjici, Vojvodina ubedljiva

BEOGRAD, 31. oktobra 2009. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Ivanjici Javor sa 2:0 i učvrstili se na prvom mestu superligaške tabele, dok je Vojvodina ubedljivo savladala Mladi radnik sa 3:0.

Fudbaleri Zvezde poveli su u 16. minutu golom Milana Vilotića, posle kornera koji je izveo Vladimir Bogdanović. Konačan rezultat postavio je Dejan Lekić u 40. minutu posle solo prodora. On je primio loptu na 40 metara od gola domaćih, zatim se oslobodio četvorice čuvara i sa 11-12 metara postigao pogodak.

Zvezda je sa devet pobeda i jednom nerešenom utakmicom, sakupila 28 bodova, sedam više od "večitog" rivala Partizana, koji će meč 10. kola igrati sutra na svom stadionu protiv Napretka.

Trener fudbalskog kluba Crvena zvezda Vladimir Petrović ocenio je da je njegova ekipa zasluženo pobedila Javor sa 2:0, u 10. kolu Superlige Srbije i poručio da "crveno-bele" tek očekuju novi izazovi.

"Čestitam mojim igračima na zasluženoj pobedi, a domaćinu na korektnoj igri. Mislim da je utakmica bila odlična, iako je teren bio loš. Igrači oba tima su se borili svih 90 minuta, a ambijent je bio sjajan", rekao je Petrović za klupski sajt.

Trener Zvezde pohvalio je svoje igrače i poručio da im tek predstoje novi izazovi.

"Moji igrači su sjajno trčali na današnjoj utakmici, što je za apsolutnu pohvalu. Iza nas je bilo teško gostovanje u Novom Pazaru u Kupu. Idemo dalje, izazovi nam tek predstoje", rekao je on.

Fudbaleri Vojvodine pobedili su u Novom Sadu Mladi radnik sa 3:0 i učvrstili se na trećem mestu na tabeli. Domaći su poveli u 33. minutu golom Danijela Aleksića, a posle samo jednog minuta Dušan Tadić je povisio na 2:0.

Isti igrač postavio je konačan rezultat svojim drugim golom na utakmici u 49. minutu.

Vojvodina se tako osamila na trećem mestu na tabeli sa 20 bodova, posle poraza OFK Beograda na gostovanju u Čačku od Borca 0:2.

Borac je poveo golom Bobana Dmitrovića u 23. minutu iz jedanaesterca, a Marko Mugoša je pogotkom u 56. minutu postavio konačan rezultat.

Fudbaleri BSK-a i Rada odigrali su bez golova, dok su bodove podelili i Spartak i Jagodina.

Važnu pobedu ostvario je Metalac na gostovanju protiv Čukaričkog od 1:0. Jedini gol postigao je Slaviša Jeremić u 66. minutu. Metalac se tako četvrtom pobedom u šampionatu popeo na deveto mesto na tabeli sa 12 bodova.

Pogledajte još