fbpx

Bolje to obavite sami, nego... Ovo su 4 vrste seksa koje sebi ne smete dozvoliti

SEKS NAKON RASKIDA

Možda vam se čini kao dobra ideja, ali posledice ove poslednje vožnje mogu biti krajnje ozbiljne. Raskidate, znači nešto nije kako treba. Pa čak iako seks nije razlog, on može da dodatno zakomplikuje već nezgodnu situaciju - a to vam sigurno nije cilj.

Partner vrlo lako može da pogrešno protumači vaše namere i shvati seks kao poziv na pomirenje a ne kao poslednji pozdrav u velikom stilu.

Čak i ukoliko ste osoba koja drugima jasno stavlja do znanja svoje namere, nauka nam daje upozorenja protiv seksa prilikom raskida.

Romantično odbijanje i slomljeno srce aktiviraju iste delove mozga koji su zaduženi za bol, stres i zavisnost. Potrebno je da prođe vreme kako bi se smanjila ova osećanja, a kada je rana sveža, ne želite da vaše telo povezuje ove negativne emocije sa seksom i ogadi vam jednu od najlepših stvari na svetu.

A ukoliko niste sigurni da li je vreme za raskid, odgovorite na ova četiri pitanja i sve će vam biti jasno.

PIJANI SEKS

Par pića vas možda opuste i pomognu vam da se rešite određenih inhibicija, ali postarajte se da ograničite količinu alkohola koju unosite u sebe.

Ako planirate da pijete, imajte na umu da alkohol utiče na vašu sposobnost rasuđivanja. Jutro neće doneti samo kajanje, već alkohol može da utiče i na vašu odluku da ne koristite zaštitu, tako da je važno da planirate unapred jer ne želite da se probudite i shvatite da ste sebi upropastili ostatak života zarad jedne noći uzbuđenja.

I ne samo to, alkohol utiče na cirkulaciju što otežava postizanje erekcije tako da vrlo lako može da se desi da uzbuđenje izostane.

SEKS IZ SAŽALJENJA

Ako prolazite kroz težak period i nedostaje vam smopouzdanja, seks na jednu noć definitivno nije pravo rešenje – posebno ako ste žena.

Iako seks na jedno veče može biti zabavan za neke, žene skoro svaki put izvuku deblji kraj.

Istraživanja su pokazala da 54 odsto žena bude razočarano seksom na jednu noć, dok 80 odsto muškaraca pozitivno gleda na ovo iskustvo jer im to dozvoljava da se malo izduvaju.

SEKS POMIRENJA

Stručnjaci su podeljeni povodom ovog vida seksa, tako da je najbolje da sami vidite da li želite da se upuštate u ovu avanturu.

Pojedini eksperti smatraju da seks pomirenja nagrađuje svađu, dramu i loše ponašanje i tvrde da parovi na ovaj način izbegavaju da pronađu rešenje za određeni problem i okreću se suprotnom iskustvu (zadovoljstvu) u vidu seksa.

Ovaj tip seksa nije pravi „vid intimnosti“ i može dovesti do usamljenosti i verovanja da se sve može popraviti seksom, eh da je to slučaj.

Sa druge strane, ako neslaganje rešavate komunikacijom, kompromisom i planovima za dalji napredak veze, seks pomirenja može biti uzbudljiv i krajnje funkcionalan - poput nagrade za dobro obavljen posao.

Ako vam je orgazam baš potreban, možete se okrenuti i seksualnim igračkama, samo gledajte da se dobro uvežbate kako ne bi izgledali kao ove deovjke koje prvi put vide igračke za seks.

Izvor: iVillage

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.