Za utorak, 3. novembar 2009.

BEOGRAD, 3. novembra 2009. (Beta) - Na naslovnim stranama današnjih izdanja beogradskih dnevnih listova najviše pažnje je posvećeno širenju novog gripa.

ALO - Pod naslovom "Gladni radnici: Hoćemo u zatvor na ručak!", o protestu radnika Ikarbusa. "Proteraću dilere iz Srbije", list prenosi intervju s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem. O akciji "Morava" - "Uhapšen sin Mladićevog jataka".

BLIC - Pod naslovom "Vakcina stigla, u upotrebi za mesec dana", list piše da je Srbija rezervisala tri miliona doza vakcina protiv novog gripa. Ambasador Nemačke u Srbiji Volfgang Mas kaže u intervjuu: "Srbija može brže od drugih u EU". "Lukić ne sme da bude predsednik Zvezde", povodom zahteva tužilaštva jer se predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda nedolično ponašao na utakmici u Novom Pazaru.

VEČERNJE NOVOSTI - O povećanom broju zaraženih virusom H1N1 u "Grip ulazi u internate". Ministar spoljnih poslova Francuske Bernar Kušner kaže u intervjuu: "Holandija je nepravedna!" O programu za jeftine stanove u "Krov čeka budžet". Povodom policijske akcije "Morava" list piše da je "Sto dilera iza rešetaka".

GLAS JAVNOSTI - "Neka čeka Srbija", o izjavi predsedavajućeg Saveta ministara Evropske unije Karla Bilta. "Tata se oseća loše", o zdravstvenom stanju uhapšenog osnivača listova Kurir i Glas javnosti Radisava Rodića.

DANAS - "Sudovi ne primenjuju Zakon o informisanju", o zaključicima sa sastanka predstavnika Republičkog javnog tužilaštva, Privrednog suda, Višeg privrednog suda i ministarstva kulture. Povodom širenja novog gripa "Traži se maska više". Pod naslovom "Ćutanje u Beogradu" list piše da državni vrh Srbije nije izrazio saučešće povodom utapanja 16 kosovskih Albanaca u Tisi.

KURIR - O širenju virusa H1N1 - "Panika zbog gripa". "Jel' treba da umre", naslov je teksta o zdravstvenom stanju Radisava Rodića. List piše da je funkcioner Srpske radikalne stranke Zoran Krasić 2000. godine otkupio stan od 99 kvadrata za 8.000 maraka i da je Vlada taj isti stan nekoliko meseci ranije platila 134.000 maraka - "Stan za 8.000 maraka".

POLITIKA - Na naslovnoj starani tekst pod naslovom "Vladin Nacrt zakona o nadležnostima Vojvodini". U "Norvežani uhapsili sedam pripadnika 'Pink Pantera'" list piše da su članovi te kriminalne grupe uhpašeni prilikom provale u fabriku za preradu plemenitih metala. Šef radne grupe za pandemiju Predrag Kon u intervjuu govori o tri scenarija za širenje gripa.

PRES - O novom gripu u "Kako da preživite epidemiju". Povodom hapšenja pripadnika grupe "Pink Panter" u "Srbi u Norveškoj pokušali pljačku 500 kilograma zlata!".

Pogledajte još