Lukićeva dukserica nije stvorila probleme

BEOGRAD, 2. novembra 2009. (Beta) - Fudbalski klub Novi Pazar saopštio je da dukserica koju je nosio predsednik Crvene zvezde Vladan Lukić na kup utakmici dve ekipe prošle nedelje nije ugrozila održavanje utakmice i nije provocirala više hiljada domaćih navijača.

"Duks koji je tom prilikom nosio Vladan Lukić nije iritirao nikoga na stadionu, a bilo je prisutno preko 7.000 navijača, niti je ugrozio održavanje utakmice koja je proglašena događajem visokog rizika", navodi se u saopštenju Novog Pazara.

Novopazarci su naveli da su na uspešnoj organizaciji utakmice radili zajedno sa "prijateljima iz Crvene zvezde, Fudbalskog saveza Srbije, gradskim vlastima i policijskom upravom".

"Odigran je u zdravoj i sportskoj atmosferi, a završen je zagrljajem oba tima i aplauzima koje su igrači obe ekipe uputili publici. Zato molimo da se ovakve utakmice afirmišu u medijima kao praznici fudbala i da se ne traže pojedini istupi kako bi se umanjio ovaj, za nas, veliki fudbalski spektakl", ističe se u saopštenju Novog Pazara.

Republički javni tužilac Slobodan Radovanović u petak je podneo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv fudbalskog kluba Crvena zvezda i njenog predsednika Vlada Lukića zbog dukserice na kojoj je pisalo "Dok se zemlja oko sunca kreće", što je početak pesme čiji nastavak glasi: "Zvezdini se huligani umiriti neće. Zveče štangle, palice i lanci, evo, idu Zvezdini ludaci".

Kazne za ovaj prekršaj iznose od 300.000 do milion dinara za pravna i od 20.000 do 50.000 dinara za fizička lica, kao i suspenzija obavljanja funkcije.

Lukić je odbacio te navode, rekavši da su reči ispisane na dukserici početak druge pesme, koja ne poziva na nasilje i ne promoviše huliganizam.

Crvena zvezda je prošle nedelje savladala Novi Pazar sa 1:0 u utakmici osmine finala Lav kupa Srbije, a navijači beogradskog kluba nisu prisustvovali tom meču.

Pogledajte još