5 RAZLOGA zašto Duško Korać ne sme više da komentariše sportske događaje

Velika sportska dostignuća na Svetskom prvesntvu u atletici u Pekingu ostala su u senci verbalnih ispada komentatora RTS-a Duška Koraća, koji je , po svom starom običaju, prostor na Javnom servisu iskoristio za iznošenje ličnih stavova o pojedinim atletičarima, čime je doveo u opasnost kredibilitet kuće koju predstavlja.

Nije sporno da se iznesu činjenice kako je američki atletičar Džastin Getlin dva puta bio kažnjen zbog korišćenja dopinga, ali je neukusno, neprofesionalno i sramno nazivati ga Arsenom Lupenom, prevarantom i narkomanom. Osim štete koju nanosi Javnom servisu, negativnim komenatrima o američkim sportistima Duško Korać ugrožava srpsko-američke odnose koji su poslednjih godina sve bolji.

Izdvajamo vam pet spornih komentara Duška Koraća sa Svetskog prvenstva u Pekingu.

  1. - Ja verujem da svako pravo sposrtko srce je na njegovoj strani (Juseina Bolta), da ne može da buude na strani Lupena i “Pink Pantera”, jer zna se ko jednom ukrade, krade ceo život. (finale na 100 metara)
  2. - Džastin Getlin je Arsen Lupen. Voli Bolta kao Putina. (finale na 100 metara)
  3. - Ovo je pobeda sporta nad farmacijom, ovo je pobeda sporta nad prevarantima, ovo je pobeda sporta nad onima koji se drogiraju. (finale 100 metara)
  4. - Oprostite gospodine, to nije istina, vi ste besni. (tumači getlinov gest koji čestita Juseinu Boltu na pobedi u finalu na 200 metara)
  5. - Ove rupe na licu dovoljno govore za one koji se razumeju u medicinu. (govori o Džastinu Getlina u finalu na 200 metara)
Pogledajte još