Počeo proces za paljenje Ambasade SAD

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Pred Okružnim sudom u Beogradu u sredu je počelo suđenje Milanu Živanoviću, optuženom za izazivanje požra u Ambasadi SAD u Srbiji, 21. februara 2008. godine, posle mitinga "Kosovo je Srbija".

Živanović je negirao krivicu i naveo da nije izazvao požar niti je kod sebe ima zapaljiva sredstva kada je upao u ambasadu i dodao da je bio pod dejstvom alkohola, pa se zato delimično seća šta se događalo tog dana.

Naveo je i da nije boravio u prostoriji u kojoj je pronađeno ugljenisano telo Zorana Vujovića iz Novog Sada, koji je stradao u požaru.

Sud je nakon izlaganja optuženog, naložio veštačenje kojim bi trebalo da se utvrdi da li je Živanović zbog dejstva alkohola bio svestan svojih dela. Branilac optuženog Bane Janev predložio je rekonstrukciju kretanja Živanovića kroz zgradu ambasade i veštačenje kojim bi bio utvrđen uzrok požara i sud će o tim predlozima odlučiti naknadno. Nastavak suđenja biće zakazan kada u sud stignu rezultati veštačenja optuženog Živanovića.

Pogledajte još