Sijena i Lotomatika sigurne, dobra partija Teodosića

BEOGRAD, 4. novembra 2009. (Beta) - Italijanske košarkaške ekipe Montepaski Sijena i Lotomatika iz Rima zabeležile su pobede u trećem kolu Evrolige i zadržale stopostotan učinak u tom takmičenju, a Miloš Teodosić pružio dobru partiju za pobedu grčkog Olimpijakosa.

Montepaski je u utakmici Grupe A savladao domaći Asvel iz Vilerbana sa 82:65. Naefikasniji u pobedničkom timu bio je Romejn Sato sa 33 poena, dok je francusku ekipu predvodio Bobi Dikson sa 20 poena.

Ekipa Fenerbahče Ilkera je u Istanbulu savladala zagrebačku Cibonu sa 67:62 i došla do druge pobede u takmičenju. Oguz Savaš ubacio je 14 poena za domaćina, a Džamont Gordon 15 poena za Cibonu.

Olimpijakos je u utakmici Grupe B u Pireju savladao Lijetuvas Ritas sa 97:73, a reprezentativac Srbije Miloš Teodosić postigao je 12 poena za grčku ekipu.

Linas Klejza je sa 20 poena bio najzaslužniji za drugu pobedu Olimpijakosa, a u gostujućoj ekipi istakao se Milko Bjelica sa 16 poena.

Rimska Lotomatika u Atini je bila bolja od domaćeg Marusija sa 83:71, a najveće zasluge za treću pobedu gostiju bio je Kenedi Vinston sa 16 poena.

Do prve pobede u Evroligi došao je debitant Himki, koji je na svom terenu u Moskvi savladao nemački Oldenburg sa 77:72. 

Rezultati utakmica trećeg kola košarkaške Evrolige:

Grupa A:

Asvel - Montepaski 65:82
Fenerbahče - Cibona 67:62

Četvrtak:

Žalgiris - Barselona

Grupa B:

Olimpijakos - Lijetuvos Ritas 97:73 

Četvrtak: 

Partizan - Orlean
Unikaha - Efes Pilsen

Grupa C:

Marusi - Lotomatika 71:83

Četvrtak:

Olimpija - Kaha Laboral
Makabi - CSKA Moskva

Grupa D:

Himki - EWE Baskets 77:72
Prokom - Milano 88:83

Četvrtak: Real - Panatinaikos

Pogledajte još