PRIRODA U SLUŽBI LEPOTE: Rešite se akni i bubuljica na OVAJ način

Prirodna pomoć je nekima pomagala, a nekima ne. Zbog toga su kozmetičari pronašli sjajna rešenja za borbu protiv bubuljica i akni. Ipak, ukoliko želite da isprobate nešto na potpuno prirodnoj bazi, postoji nekoliko sredstava kojima su se koristile naše bake i prabake.

Aloe vera

Mnogi dokazi upućuju na to da aloe vera pomaže u tretiranju manjih kožnih infekcija, kao što su opekotine, posekotine, lojne ciste, ali i bubuljice i akne.

Med

On se oduvek koristio kao prirodni lek protiv akni i bubuljica. Med sprečava da koža postane masna. On održava kožu manje vlažnom, ali ne i masnom, pa se na njoj razvija manje bakterija. Pomoglo bi i kada biste koristili kupke za telo na bazi meda.

Jabukovo sirće

Ono ima antiseptičko dejstvo i sprečava razvoj bakterija.

Sokovi voća i povrća

Mnogi su ranije kožu oštećenu aknama tretirali sokom sirove papaje i ovaj tretman je bio veoma efikasan. Takođe, možete da pokušate sa svežim krastavcima, sokom od limuna i čaja od nane. Jogurt održava kožu vlažnom, ali ne i masnom i snabdeva je hranljivim sastojcima i probioticima.

Čaj

Dve-tri kašike osušenog bosiljka skuvajte u šolji vode, ohladite i očistite kožu vatom potopljenom u čaj. Vodite računa da ne bude previše toplo. Saćekajte da se čaj prohladi.

Izvor: Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.