TEŠKA NOĆ: U dva udesa 3 osobe povređene

Muškarac star oko 51 godinu u udesu, koji se dogodio oko 05.50 časova na autoputu u smeru prema Novom Beogradu, kada se prevrnuo automobil, zadobio je povrede glave i grudnog koša, a prevezen je u Urgentni centar, rekla je Macura.

Dve osobe su povređene u udesu oko 25 minuta posle ponoći u Ulici Pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici u pravcu prema Novoj Pazovi, kada je vozilo udarilo u banderu, istakla je portparol Hitne pomoći.

Mladić star oko 22 godine zadobio je povredu glave i razderotinu čela, a muškarac star 47 godina imao je povredu glave i istegnuće vrata, kazala je Macura i dodala da su prevezeni u Urgentni centar.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 107 intervencija od kojih 21 na javnim mestima, precizirala je Macura i dodala da su se lekarima najčešće obraćali astmatičari i osobe sa hipertenzijom.

Macura je savetovala da se pričuvaju srčani bolesnici koji ne bi smeli da budu preterano fizički aktivni na otvorenom prostoru rano ujutro i uveče.

Portparol Hitne pomoći je savetovala umerenost u svemu, uzimanje vitamina, boravak u prirodi, oprez u saobraćaju i da je potrebno čuvati se respiratornih virusnih infekcija.

Izvor: b92.net

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.