URNEBESNA TRAGEDIJA U ZVEZDARA TEATRU: Gostovanje Crnogorskog narodnog Pozorišta iz Podgorice

Predstava Dušana Kovačevića, Urnebesna tragedija imala je svoje premijerno izvođenje 24.12.2014. u Crnogorskom Narodnom Pozorištu u Podgorici.

Režiju i izbor muzike potpisuje Veljko Mićunović, a sjajnu glumačku ekipu čine Branimir Popović, Meto Jovanovski, Mladen Nelević, Ana Vujošević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branka Stanić, Mišo Obradović, Momo Pićurić.

Scenograf i kostimograf je Miodrag Tabački, dramaturg Slobodan Obradović, a producent Janko Ljumović.

Dušan Kovačević, koji je prisustvovao podgoričkoj premijeri predstave, rekao je da je to „jedna od boljih predstava koje je ikada gledao“ kako su izvestili crnogorski mediji.

„Kako posmatrati životnu prošlost? Da li bi se moglo reći - ostavila je bolne tragove ili je to pitanje jednog vremena koje je za čitavu generaciju bilo frustrirajuće. Odrastati kroz to nevrijeme ispostavi se na kraju kao intrigantno. Kao neobično životno sazrijevanje. Da li je u pitanju socijalistički milje ili postsocijalistički ili tranziciono, liberalno-kapitalističko doba, nebitno je. Gdje god živjeli, u kojim god životnim okolnostima, važno je da se suočimo sa sobom. Svako ima svoj poseban susret sa životom. Odrastanje tokom jednog jedinog dana. Ili je to možda bio tren u kome je prepoznao čovjeka u sebi.", rekao je Veljko Mićunović, reditelj.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.