TRAGEDIJA JE MOGLA DA SE SPREČI: Čovek koji je ZAKLAO ženu na slavi najavio zločin

Da podsetimo, Pavlović je na Đurđic, svoju krsnu slavu, 16. novembra, oko 15.30 sati, kasapskim nožem više puta udario u vrat suprugu Milicu (55) dok je prala sudove u kuhinji. Ubica je radio kao konobar, a povremeno je obavljao i mesarske poslove u selu. U kući Pavlovića se u vreme napada nalazilo više gostiju. Odmah nakon teškog ranjavanja, Milicu su prevezli u Dom zdravlja u Varvarinu, gde je preminula.

Policija je, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvom, odmah uhapsila osumnjičenog za ubistvo i odredila mu meru zadržavanja od 48 sati. Prema izjavama komšija, u selu se znalo da je Nebojša pretio da će ubiti suprugu.

Na zahtev „Politike” iz Policijske uprave u Kruševcu juče su nam na pitanje da li je ranije bilo policijskog postupanja prema Pavloviću zbog pretnji supruzi, odgovorili potvrdno:
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kruševcu su u januaru 2013. godine, posle prijave nasilja u porodici, preduzeli sve mere iz svoje nadležnosti. Nakon prikupljenih dokaza protiv osumnjičenog je podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu, a o događaju je obavešten i Centar za socijalni rad.”

Nadlanu/Izvor: Politika