JEZIVI PRIZOR NA GROBLJU: Otišla na grob svog muža, a zbog prizora se zamalo onesvestila

Slavicu Zlatanović (58), suprugu pokojnika, umalo je strefio infarkt kada je čula da je oskrnavljen grob njenog muža, koji je preminuo pre osam godina.

- Prolazio je jedan komšija pored groblja pa me je obavestio da je primetio da sa groba mog supruga nedostaje nadgrobna mermerna ploča. Kada sam otišla do groblja, umalo me je infarkt udario, jer sam srčani bolesnik i imam ugrađen stent. Bila sam u šoku kada sam videla da su odneli ploču a da su preko groba navukli travu i rastinje kako se ne bi odmah primetilo. Prijavili smo policiji, koja je odmah došla i započela istragu - priča još uvek potresena Slavica.

Ona kaže da joj je suprug umro mlad, 2008. godine, u 52. godini života, i da su mu tada napravili spomenik koji je u Gornji Matejevac dopremljen iz njegovog rodnog Vranja, gde je napravljen.

- Zajedno sa njegovom sestrom naručili smo spomenik koji smo platili 1.300 evra. Želeli smo da bude iz Vranja, grada u kojem je rođen. Ne mogu da verujem da se nešto ovako desilo. Šokirana sam, ali ni na koga ne mogu da pokažem prstom, jer stvarno ne znam ko bi mogao da uradi ovakvu gadost - veli Slavica.

Ona kaže da prima skromnu penziju supruga, koji je radio kao čuvar u jednoj firmi, a da su trojica sinova nezaposleni i da rade povremene poslove, kad ima posla.

- Nemamo para ponovo da postavimo ploču. Šta da radim, postaviću najlon pa kamenčiće preko groba - kaže ona.

Nesumnjivo je da mermernu ploču zbog težine nije mogao da ukrade jedan lopov, već da su bila najmanje dvojica a možda i više kradljivaca koji su uz to morali da imaju i spreman automobil.

U niškoj policiji potvrdili su da je krađa na groblju u Gornjem Matijevcu prijavljena i da se traga za počiniocima.

Nadlanu/Izvor: Blic

Pogledajte još