GDE STE BILI KAD MI JE ĆERKA OGLUVELA: Više vam je stalo do kerova nego do dece

Poštovani građani Srbije, sram vas bilo!

Jedne što ništa ne preduzmate da se sa ulica i iz naših života proteraju petarde, topovski udari i dinamitare. Druge što potpisuju online peticije za uklanjanje napred navedenih eksplozivnih sredstava jer ugrožavaju bezbednost kuca i maca.

Gadite mi se svi, posebno licemeri koji više brinu o bezbednosti svojih četvoronožnih ljubimaca nego naše dece. Za razliku od većina vas “velikih” zaštitnika pasa kojima su ljubimci centar sveta, ja imam dvoje dece. Ali i psa. Nije jasno zašto niste imali potrebu da pišete peticije Stop petardama prošle zime kad je mojoj Maši oštećen sluh 70 odsto na levom uhu? Vest je objavljena u dnevnoj štampi. Ćutali ste, jer vas nije pogađala tuđa muka. Uživali ste u prasetini, ruskoj salati i televizijskom programu za novu godinu. Pisala sam na Facebooku, apelovala na roditelje da pokrenemo akciju za pooštravanje zakona za korišćenje petardi i eksplozivnih sredstava. Ćutali ste. Nisam pisala zbog muke mog deteta, ono gotovo više ne čuje na jedno uho. Nego da se to ne desi više nijednom detetu u Srbiji.

Maša je sa bratom i tatom otišla je ispred Skupštine Srbije da čuje Vladu Georgieva i Neverne bebe. I neko iz gomile pripte dece bacio je petarde među posetioce koncerta. Jedna je eksplodirala pored Mašinog levog uha.

Zbog toga ona nikada više neće moći da čuje normalno. Neće lepo čuti kad je neko šapne da je voli. Neće lepo čuti s kojom ocenom je diplomirala. Neće lepo čuti kad je mladić zaprosi. Moj suprug je sto puta ponovio što njemu nije eksplodirala na licu nego njegovom detetu. A lekari u Urgentnom centru su nam rekli da je Maša imala sreću, jer joj snažna petarda nije eksplodirala na licu. Mogla je ostati bez dela nosa, obraza, usana. Rekli su nam da svake nove godine desetak mališana ostane bez prstijku u delova šaka zbog petardi. To su naša deca, sviju nas, ne samo svojih roditelja. I svi treba da ih štitimo, ako imamo ljudskosti u sebi.

Moja Maša danas ima 11 godina. Plaši se da ide na koncerte, mada jako voli muziku. Plaši se da će umesto lepih melodija ponovo čuti muziku petardi. Zato bih vas sve zamolila da s jednakim žarom i posvećenošću s kojim štitite kućne ljubimce, štitite i NAŠU decu.

(ime poznato redakciji)

Pogledajte još