5 RAZLOGA ZAŠTO JE COOL ŽIVETI SAM: Muški ugao

Da li je samački život dokaz emotivne i socijalne disfunkcije? Ovo su samo neka pitanja s kojim se sučavaju pripadnici različitih generacija. Za one koji misle da s njima nešto nije u redu zato što žive sami i pritom uživaju u tome, donosimo 5 razloga zbog kojih svaki muškarac mora živeti sam makar godinu-dve.

1. Možeš pustiti vetar kad želiš. Koliko puta ti se nesnosno prdelo baš u trenutku kad si se mazio i razmenjivao neštnosti s partnerkom? Tražio si gomilu opravdanja da istrčiš do WC-a i opališ rafal. Pri tom si puštao vodu iz vodokotlića i iz česme u pokušaju da zamaskiraš delovanje lične Protivvazdušne odbrane. A koliko puda si prdnuo u polusnu i molio boga da ona spava? Kad si sam gazda možeš opaljivati iz svih raspoloživih oruđa bez straha od gunđanja, prekornih pogleda i coktanja.

2. Ne moraš da podižeš dasku kad uriniraš? Pola brakova u Srbiji razvedeno je zbog daske na WC šolji. “Opet si zapišao dasku, stoko jedna”, česta je ljubavna izjava naših dama upućena svojim jačim i smrdljivijim polovinama. Još kad bi znale da, prema istraživanju Centra za bilje i ponašanje prasića u pubertetu, čak trećina muškaraca redovno vrši malu nuždu u lavabou, nikad rosna lica ne bi umivale na tom mestu higijenskog zločina.

3. Možeš jedne gaće i par čarapa nositi pet dana. Žene imaju prirodni talenat da poklanjaju pažnju, za muškarce, nebitnim stvarima, kao što je elemetarna higijena. Kao praktična bića, muškarci često posle tuširanja navlače prljave gaće i čarape. Kad živiš sam, mašinu za veš možeš uključivati jednom do dva puta mesečno i eventalno za državne praznike.

4. Možeš jesti više puta iz istog tanjira. Prljavog, naravno. Šta bi rekla devojka/žena kad bi videla kako na kvarno hranu od danas sipaš u tanjir od juče ili prekjuče? Ne bi bila oduševljena, to je izvesno. Kako te mrzi da svaki put pereš posuđe posle obroka, vođen duhom praktičnosti hranu sipaš u prljavi tanjir, ali pri tom strogo vodeći računa da se ne pomašaju ostaci gulaša od juče s kajganom od danas.

5. Ne moraš da se foliraš kako ti je baš cool da gledaš romantičnu komediju s Hjuom Grantom i kako ti je omiljena serija Seks i grad. Samački život znači uživanje u fudbalu do besmisla, a to je onaj trenutak kada su ti utakmice druge portugalske lige i prvo kolo kupa Kipra zanimljiviji od dobrog filma ili uzbudljive knjige. Pasivan odmor uz fudbal je vid rekreacije koje žene nikada neće razumeti.

Pogledajte još