Pobeda Zvezde protiv Širokog

BEOGRAD, 14. novembra 2009. (Beta) - Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u hali Pionir ekipu Širokog sa 97:81 (21:20, 26:17, 31:27, 19:17), u utakmici sedmog kola Jadranske lige.

Beogradskoj ekipi to je druga pobeda u regionalnom takmičenju, dok je Široki zabeležio četvrti poraz.

Posle ujednačene prve četvrtine, izabranici Aca Petrovića su u drugoj deonici prvi put došli do dvocifrene prednosti (36:25).

U drugom poluvremenu "crveno-beli" su bez, većih problema, uspeli prvo da sačuvaju, a potom i da uvećaju vođstvo i dođu do ubedljive pobede.

Posle oporavka od povreda, priliku da zaigraju za Zvezdu na takmičarskoj utakmici ponovo su dobili Marko Kešelj (šest poena za 14 minuta) i Nemanja Bjelica (bez poena za 13 minuta).

Najefikasniji kod "crveno-belih" bio je Filip Videnov sa 31 poenom, Tadija Dragićevcih ubacio je 18, a Vladimir Štimac 17 poena.

Čester Mejson postigao je 18 poena za Široki, a Ivan Grgat dodao je na to još 15 poena.

Trener košarkaška Crvene zvezde Aco Petrović je rekao je da je zadovoljan igrom u napadu protiv Širokog (97:81) u sedmom kolu Jadranske lige, ali je kao malu zamerku svojoj ekipi naveo broj primljenih poena.

"Čestitam igracima na pobedi, imali su veliki pritisak zbog lošeg učinka na startu sezone. Ruke su im bile malo vezane, sem Videnovu koji je igrao dosta hrabro. Dragićević je takođe bio šuterski raspoložen. Naši problemi su i dalje odbrana u reketu i ogranizacija igre. Videla se reakcija, vratili su se Kešelj i Bjelica", rekao je Petrović na konferenciji za novinare posle meča.

"Zadovoljan sam brojem postignutih, ali ne i brojem primljenih poena. Mislim da je razlika na kraju mogla da bude i veća", dodao je on.

Pomoćni trener Širokog Ivan Velić ocenio je da je njegova ekipa u većem delu utakmice pružila dobar otpor "crveno-belima".

"Razlika na kraju nije morala da bude ovako velika, jer smo veći deo meča pružili dobar otpor. Dobili smo dva mlada igrača, Planinića i Naletilića. To je za nas najvažnije iz ove utakmice. Poštedeli smo iskusnije prvotimce, pogotovo Grgata. Igraci su iscrpljeni, a čeka nas i mnogo važniji meč protiv Zagreba", zaključio je Velić. 

Crvena zvezda: Stević, Štimac 17, Bejli 10, Videnov 31, Bakić 4, Kešelj 6, Radosavljević, Nedović 3, Dragićević 18, Radivojević, Kikanović 8, Bjelica.

Široki: Planinić 7, Naletilić 2, Špralja 12, Milenković 1, Štemberger 13, Grgat 15, Čolak 6, Puljko 2, Siriščević 5, Ramljak, Mejson 18, Ružić.

Rezultati: 

Bosna - Cibona 55:80
Hemofarm - FMP 77:63
Crvena zvezda - Široki 97:81
Zadar - Helios 97:70
Olimpija - Radnički 85:65
Zagreb - Cedevita 91:79

Pogledajte još