Sa mnogo samopouzdanja ću igrati u Londonu

BEOGRAD, 15. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je zadovoljan pobedom na Mastersu u Parizu i istakao da će posle ovog trijumfa sa mnogo više samopouzdanja igrati na završnom turniru sezone u Londonu.

Đoković je u finalu Mastersa u Parizu pobedio Gaela Monfisa sa 6:2, 5:7, 7:6 i tako osvojio peti trofej ove sezone. Pet titula ove sezone osvojio je i drugi teniser sveta Rafael Nadal, a jednu više Britanac Endi Marej, četvrti na ATP listi.

"Bilo je neverovatno teško. Gael je bio nepredvidiv i vrlo dobro je udarao lopticu. Srećan sam što sam osvojio dva velika turnira na kraju sezone. Ovom pobedom stekao sam mnogo samopouzdanja, ali jedino ne znam da li ću uspeti da se odmorim i fizički pripremim za turnir u Londonu", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je danas zabeležio 76. pobedu u sezoni i osvojio prvu titulu na Mastersu ove godine, nakon što je poražen u četiri finala, u Majamiju od Mareja, Monte Karlu i Rimu od Nadala i Sinsinatiju od Rodžera Federera.

On je prošle nedelje osvojio tutnir u Bazelu, posle pobede nad prvim teniserom sveta Federerom.

"Dve uzastopne titule na jakim turnirima su veliki uspeh, pogotovo što sam u Bazelu i Parizu pobedio prvog i drugog tenisera sveta (Federera i Nadala). To će mi biti veliki motiv da u nastavku karijere još neki put ostvarim takav rezultat. Zadovoljan sam svojom igrom u poslednjih četiri, pet nedelja", rekao je on.

"Morao sam mnogo da se trudim, jer sam mnogo razmišljao o porazima u prethodna četiri finala na turnirima iz Masters serije i nije mi bilo prijatno kada je Monfis krenuo bolje da igra. Publika mu je mnogo pomogla i motivisala ga u završnici meča i morao sam da se borim i protiv njih. Ali, zbog toga je ova pobeda veća", rekao je Đoković.

Đoković je istakao da se još ne oseća kao najbolji teniser sveta.

"Igram odlično i ove pobede mi daju mnogo samopouzdanja. Ne osećam se kao najbolji teniser sveta, jer još nisam broj jedan", dodao je on.

Đoković će u Londonu od 22. do 29. novembra braniti titulu na završnom turniru (ATP finale).

Pogledajte još