Zvezda dovela Majka Tejlora

BEOGRAD, 20. novembra 2009. (Beta) - Nekadašnji košarkaš LA Klipersa Majk Tejlor potpisao je ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone, rečeno je agenciji Beta u beogradskom klubu.

Finansijski detalji ugovora s plejmejkerom nisu objavljeni, a Zvezda bi uskoro trebalo da dovede i jednog centra, ali u klubu ne žele da otkrivaju o kome se radi.

Tejlor ima 23 godine i proveo je sezonu u LA Klipersima, gde je odigrao 51 utakmicu sa prosekom od 5,7 poena i 2,1 asistencijom po meču. Rekord mu je bio 35 poena protiv Njujorka. Iako je visok samo 183 centimetra, bio je ljubimac navijača zbog spektakularnih zakucavanja.

Mada Zvezda od kraja prošle sezone kuburi sa novcem, kao i ostali klubovi u zemlji, dolazak NBA igrača ipak nije preveliki izdatak za klub.

"Finansijska situacija nije sjajna, normalno. Ali, uvek je cilj da se nađu dobri igrači na svim pozicijama. Tejlor je sigurno igrač koji se i finansijski i sportski i na svaki drugi način uklapa u tim", rekao je Beti portparol kluba Miloš Milićević. 

Novi košarkaš Crvene zvezde Majk Tejlor izjavio je danas da očekuje da će se brzo uklopiti u novu ekipu i da se nada da će ostaviti pozitivan utisak na Malom Kalemegdanu.

"Prvi utisci o novom klubu su veoma pozitivni. Ono što sam mogao da vidim je da je atmosfera u timu odlična, da se igra košarka koja meni odgovara i u fizičkom i u taktičkom smislu. Siguran sam da ću se brzo uklopiti", rekao je Tejlor za sajt kluba.

Tejlor je rekao da jedva čeka da odigra prvu utakmicu za novi klub i da je čuo da je na utakmicama u Srbiji odlična atmosfera.

"Svi pričaju o utakmicama koje nas očekuju, jakim protivnicima i 'vrućoj' atmosferi. Iskreno, jedva čekam da izađem na parket. Znam da je dosta mojih sunarodnika igralo u Zvezdi, ne poznajem ih, ali se nadam da ću ostaviti dobar utisak", poručio je on.

Tejlor, koji ima 23 godine i igra na poziciji plejmejkera, rekao je da mu je uzor Majkl DŽordan.

"To je igrač koji je obeležio NBA, verovatno za sva vremena. Ima tu još mnogo igrača, ali jedan je Majkl", naveo je Amerikanac.

Generalni menadžer "crveno-belih" Milan Opačić rekao je da će Tejlor na mestu plejmejkera biti prava konkurencija Morisu Bejliju, kome je potrebno još vremena za adaptaciju na srpsku košarku.

"Bejli je igrač koji je u poslednje vreme dao određeni doprinos u našoj igri. Ipak, kada dovodite stranca nemate vremena da ga čekate, jer on mora da bude bar 30 odsto bolji od domaćeg igrača. Tejlora pratimo još od letnje lige i sigurno je da će biti pravo pojačanje za klub", rekao je Opačić.

Zvezda sutra dočekuje zagrebačku Cibonu u Jadranskoj ligi.

Pogledajte još