Dva miliona evra investicija u Marakanu

BEOGRAD, 20. novembra 2009. (Beta) - Fudbalski klub Crvena zvezda uvešće za prolećni deo sezone novi sistem prodaje ulaznica za utakmice tima, ali i novu proceduru ulaska na stadion.

Potpredsednik Zvezde Aleksandar Antić na konferenciji za novinare istakao je da vrednost te investicije, koju će realizovati švedska kompanija "Ajtiket" (Iticket) i domaća firma "Džindžer" (Ginger RCA), iznositi oko dva miliona evra.

"Posle dugog niza teških godina krize koju smo preživeli, vreme je da uđemo u novu fazu... Pored sređivanja teške finansijske situacije, a i na tom planu pokazujemo znake života, vreme je i da ozbiljno investiramo u naš stadion i stanemo rame uz rame sa stadionima kakvi su Alijanc Arena i Old Traford", kazao je Antić.

Potpredsednik Zvezde je najavio i da bi klupski stadion početkom prolećnog dela sezone trebalo da dobije i novi semafor.

Direktor kompanije "Džindžer" Milan Begić pojasnio je da će ulaznice za utakmice Crvene zvezde od proleća moći da se kupuju putem interneta, mobilnih telefona, bankomata, ali, kao i sada, i preko disributera i na blagajnama.

"Zvezda će dobiti najmoderniji sistem koji trenutno postoji i koji je ugrađen na sedam od 10 stadiona na kojima će se sledeće godine igrati Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi", kazao je Begić i dodao da takav, pa čak i zastarelije sisteme imaju i stadioni Čelsija, Seltika, Šahtjora, Benfike, Porta i drugi moderni stadioni Evrope.

"Novi sistem će smanjiti redove, zbog nove procedure ulaska na tribinama će biti tačno onoliko ljudi koliki je kapacitet. Ulaznice će, recimo, moći da se naruče preko sajta Zvezde, odštampaju kući i tako uđe na stadion. 'Pametnim' telefonima moći će da se naručuju bar kodovi, koje će sistem prepoznavati", dodao je. 

Investicijom u stadion Zvezde kompanija "Ajtiket" ući će na tržište jugoistočne Evrope, pošto je do sada radila samo na Skandinavskom poluostrvu, gde je najveći distributer ulaznica, kojih godišnje proda više od 15 miliona.

Pogledajte još