JEZIVA TRAGEDIJA: Pred decom tukao zeta do smrti

Marko Stanković (26) iz Male Krsne uhapšen je zbog sumnje da je ubio zeta Veljka Nedeljkovića (42). 

Stanković je nakon monstruoznog ubistva pobegao s mesta zločina, ali policija ga je ubrzo uhapsila u susednom mestu Skobalju.

Porodična tragedija dogodila se u subotu oko 20.30 časova. Stanković je došao kod Nedeljkovića u kuću i pesnicama tukao Veljka do smrti, i to naočigled njegovo četvoro maloletne dece i supruge Tijane, Markove sestre od tetke.

Veljko Nedeljković živeo je s porodicom u ženinoj kući, a u istom dvorištu u drugoj kući žive Tijanini roditelji s dedom Momčilom Ilićem, koji je prvi pokušao da mu ukaže pomoć.

- Marko je moj unuk, kao i Tijana, Veljkova supruga. Te večeri je hteo prvo da se tuče s mlađim rođenim bratom i da tuče svoju majku, a moju ćerku. Međutim, majku nije našao kod kuće, a mlađi brat nije hteo da se bije s njim. Potom je seo na bicikl i došao kod nas - priča potreseni Ilić i dodaje:

- Razbio je prozor na vratima i skočio na Velju. Udarao ga je pesnicama u glavu, a parčetom stakla ga je posekao po levoj slepoočnici. Sve se to dešavalo naočigled njegovo četvoro maloletne dece. Vikao je Velji sve vreme: „Ubiću te, ma sve ću vas pobiti!“

Veljina tašta Ljilja, koja je bila u drugoj sobi, kaže da je njena ćerka Tijana s najmlađim detetom pobegla napolje.

- Deca su vrištala, a Marko je sve vreme udarao Velju. Udarao ga je pesnicama i nogama dok nije prestao da mu se odupire. Velja mu je nekoliko puta rekao da ga pusti, ali Marko mu je rekao da ga neće pustiti dok ga ne ubije - priča uplakana žena.

Momčilo Ilić objašnjava da se niko od prisutnih nije usudio da se ispreči Marku, te da je nakon jezivog čina pobegao.

- Velji sam pokušao da obrišem krv, a on mi je rekao: „Ubi me Marko.“ Bile su to njegove poslednje reči - kaže očajni Ilić.

Kako navodi, Marko mu jeste unuk, ali bi ga nakon svega što je uradio udavio golim rukama.

- Otkako znam za njega, bio je problematičan. Pio je i drogirao se. Ostavio je moja četiri praunučeta bez oca. Najstarija devojčica ima šest godina, a najmlađi sin 11 meseci. Ko će sad da brine o njima? - jada se nesrećni starac.

Izvor: Kurir

Pogledajte još